Erdoğan'ın 8 Mart'tan anladığı: Daha fazla doğurun!

Başbakan Erdoğan, Küresel Kadın Emeği Buluşması’nda kadınlara yine en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunurken, emek sömürüsünü arttıracak olan esnek çalışma saatlerini “kadınlara müjde” olarak sundu.

Başbakan Erdoğan 8 Mart yaklaşırken, kadınlara en az 3 çocuk talebiyle seslenmeye devam ederken, annelere verilen 500 TL’lik yardıma ilişkin ise “Anne onu sigaraya harcamaz, alkole de harcamaz. Çocuğuna harcar” dedi.

Esnek çalışma saatleri
“Cennet annelerin ayağı altında. Dünyada kralları, milletvekillerini kim yetiştiriyor. Anne yetiştiriyor” diyen Erdoğan, kadınlara verdiği değeri emek sömürüsünü artırmaya yönelik olarak geçirmek istediği esnek çalışma saatleri “müjdesiyle” gösterdi.

“Esnek çalışma saatleriyle anneliği rahatlatacak çalışma hazırlıyoruz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Okuyan çocuklara parasal destek veriyoruz. Bu desteği anneye veriyoruz. Verdiğimiz değer nedeniyle. Anne onu sigaraya harcamaz, alkole de harcamaz. Çocuğuna harcar.”

“En az 3 çocuk”
Daha sonra en az 3 çocuk ısrarını yineleyen Erdoğan, bunun başarılması, övünülmesi gereken bir şey olduğunu ileri sürdü.
“Bakınız bir bayan oradan 5 diyor” diyen Erdoğan, emek sömürüsünün kendisini nasıl iştahlandırdığını şu sözlerle ortaya koydu:

Ekonomide maşallah… Bak 10 diyor biri. Çok zengin… Ben ekonomi tahsili gördüm. Ekonomide başarının sırlarını anlatırken emek, sermaye, üretim, tüketim derler. Ben tek unsurun insan olduğunu söylüyorum. İnsan varsa emek, sermaye, yatırım vardır. Şu anda 30 yaş altıyız ama yaşlanıyoruz. Kadının hak mücadelesini destekliyoruz, destekleyeceğiz.

(soL - Haber Merkezi)