Davutoğlu'nun ev kirası: 3 yılda 1,7 trilyon

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na kiralanan evin kira bedelinin aylık 49 bin 161,39 TL olduğu ortaya çıktı. 3 yılda ödenen toplam ev kirası 1,7 trilyon olan Davutoğlu'nun "Bu boğazdan haram geçeceğine, Allah bu boğazı, bu canı alsın" sözleri hatırlandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kaldığı konut için aylık 49 bin 151,39 TL ödendiği ortaya çıktı.

Yurt'un haberine göre, bilgi edinme talebini yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Süleyman Gökçe, 2007 yılından bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı konutunda Cumhurbaşkanı’nın ikamet ettiğini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 15 Temmuz 2009 tarihinde kiralanan konutun kirasının aylık 49 bin 151,39 TL olduğunu söyledi.

Davutoğlu: "Allah canımı alsın"
Dışişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin Komisyon görüşmelerinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı konut da tartışma konusu olmuştu. CHP'li Mahmut Tanal, Davutoğlu'nun konutunun kirasının 49 bin lira olduğunu belirterek, 3 yılda toplam 1 trilyon 769 bin 450 TL kira parası verildiğini söyledi. Bu sözler üzerine, Davutoğlu, "Bu benim şahsi konutum değil" dedi.

Bakan Davutoğlu bir yıl içinde 283 ziyaret yaptığını açıkladı, "Bu 550-600 gün yapar" dedi. "Pembe İncili Kaftan okumuş bir nesiliz" sözlerini kullanan Davutoğlu, su parasına kadar kendisinin ödediğini söyleyerek, "Bir damla suyun parası devlet kasasından çıkmaz" diye konuştu. Davutoğlu, "Bu boğazdan haram geçeceğine, Allah bu boğazı, bu canı alsın" demişti.