Davos başkanına Zapsu desteği

Cüneyd Zapsu Davos başkanının Erdoğan'a ilişkin yapacağı açıklama öncesinde metnin düzeltimesine katkıda bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı toplantıyı terketmesinin ve bir daha Davos'a gelmeyeceğini söylemesinin ardından, Davos Başkanı Klaus Schwab bir açıklama yaptı. Açıklamanın hemen öncesinde, Schwab'ın elindeki notların Cüneyt Zapsu'nun da dahil olduğu bir grupla üzerinden geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Davos Başkanı Schwab, Erdoğan'ın toplantıdan çıkmasının ardından, bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve Erdoğan'ı gelecek yıl da davet edeceğini duyururken, Schwab'ın açıklamanın hemen öncesinde yanındaki bir grupla görüntüleri kameralara takıldı. Schwab'ın açıklaması öncesinde, aralarında Erdoğan'a yakın işadamı Cüneyt Zapsu ve Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'in bulunduğu grupla konuşma metninin üzerinden geçtiği görülürken, görüntülerde Schwab notları dikkatle inceleniyor. Schwab'ın zaman zaman kimi notlarının üzerini de çizdiği görülen görüntülerin hemen ardından Davos Başkanı basın açıklamasını yapıyor.

"Erdoğan'ın rolü önemli"
Schwab yaptığı açıklamada, Gazze ile ilgili yapılan oturumda yaşanan sorunun içerikten değil, oturum yöneticisinin tutumundan kaynaklandığını söyleyerek, topu tıpkı Erdoğan gibi oturum başkanı David Ignatius'a atarken, Erdoğan'ın bölgedeki öneminden bahsetti. "Erdoğan'ın bölgedeki barış için aracı olarak güvenli konumu son derece önemli" şeklinde konuşan Schwab "Oturumun Türkiye-İsrail ilişkilerini olumsuz etkilememesini de son derece olumlu karşıladım" dedi.