Abdülkadir Aksu hakkında eroin ticareti iddiası!

Wikileaks tarafından açıklanan gizli ABD belgelerine göre ABD, Abdülkadir Aksu’nun eroin ticaretine isminin karıştığı gibi çok ağır iddialarda bulundu.

ABD diplomatik misyonlarının Vaşington’la yazışmalarından oluşan Wikileaks belgelerinden biri, Abdülkadir Aksu hakkında çok ağır iddialarda bulunuyor. 8 Haziran 2005 tarihinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Vaşington’a gönderilen ve AKP hükümeti içerisinde Erdoğan-Gül çekişmesini konu alan bir belgede, Abdülkadir Aksu hakkında şunlar söyleniyor:

“Sami Güçlü’nün görevden alınması, Erdoğan’ın Abdullah Gül’ün etkinliğini kırma niyetinde olduğunu gösteriyor. Akşit ve Ergezen’i İçişleri Bakanı Aksu karşısında güçlü birer rakip yapar. Eker’in atanmasıyla da Erdoğan, Aksu’nun alanını daraltır. Aksu, son olarak, Erdoğan’ın amaçları doğrultusunda Hanefi Avcı’yı devreden çıkararak Erdoğan’ın isteklerini yerine getirdi. Hanefi Avcı, Emniyet Genel Müdürlüğü organize suçlarla mücadele daire başkanlığı görevini yapan Gülen hareketinin bir mensubu olarak, AKP’nin içine kadar giden yolsuzluk soruşturmalarıyla dikkati çekmeye başlamıştı. Erdoğan bir süredir Aksu’dan, bazı milletvekillerini AKP’den uzaklaştırma çabası nedeniyle rahatsızdı. Aksu’nun Kürtleri kayırması, eroin ticaretine adının karışması, 20 yaşın altındaki genç kızlara düşkünlüğü ve oğlunun açıkça mafya üyeliği kabinedeki konumunu zayıflatıyordu.”

(soL - Haber Merkezi)