Üç

Fırat Tanış'ın “Üç” başlıklı yazısı 30 Mart 2013 Cumartesi tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Hemen konuya giriyorum.

Sizlere duyurmak ve sizi davet etmek istediğim üç önemli, yeni ve heyecanlı şey var.

İlki Kadıköy - Blok Oyunculuk Ve Dans Stüdyosu:

Mart başında açıldı. Adından da belli olduğu üzere, oyunculuk ve dans çalışmalarının yapıldığı, atölye ve workshopların düzenlendiği bir stüdyo. Sanatta eğitimin sonu olmadığına gerçekten inanan, kendini geliştimek isteyen meraklı ve cesur profesyonel oyunculara ve dansçılara, amatörlere, heveslilere, hevesi kursağında kalanlara, yeni başlayanlara, sınava hazırlananlara, merak edenlere hizmet veren bir etüd ve prova mekanı. 150 metrekare ızgara tabanlı, masif ahşap kaplama bir zemini, tuvaletleri, duşu ve bir kafeteryası var. Kadıköy - Blok Oyunculuk Ve Dans Stüdyosu, bu tür çalışmaların merkezini Avrupa yakasından Anadolu’ya taşıyacak gibi. Kadıköy - Blok Oyunculuk Ve Dans Stüdyosu eğitmenleri, programı ve iletişim bilgileri hakkında ayrıntılı bilgiyi www.kadikoyblok.com adresinden öğrenebilirsiniz.

İkincisi, “Ses Kumpanyası” Şiir Korosu:
Trampetler, levhalar, kastanyetler, tahta çubuklar, tahta bacaklar ve daha nelerle donanmış, elli kişilik dev bir şiir korosu. Dünyanın tüm şairlerinden şiirler okuyorlar ve okurken rüzgarın uğultusu da, çalının hışırtısı da, trenin tıkırtısı da, türkü de, şarkı da onlar oluyor. Gösterilerini salonlara, kapalı alanlara değil sokaklara, caddelere, meydanlara, istasyonlara, pazar yerlerine, parklara, taşıyorlar. Elli kişi, elli yürek, tek ses, tek nefes. Koro, Mart ve Nisan ayları boyunca çalışacak ve ilk gösterisini Hıdırellez günü, elbette sokakta yapacak. Şimdi size soruyorum. Bu koronun bir üyesi olmak istemez misiniz? Eğitim durumunuz ve mesleğiniz ne olursa olsun, 18 yaşından gün almış olmanız yeterli. Eğer “Ses Kumpanyası” Şiir Korosu’na katılmak isterseniz yapmanız gereken şey [email protected] adresine, kendinizi tanıtan, iletişim bilgilerinizin de olduğu bir e-posta atmak. İletinizin konu bölümüne “şiir korosu” yazmayı unutmayın.

Üçüncüsü, “Nâzım Hikmet” Çocuk Korosu:
9-12 yaş arası, kız ve erkeklerden oluşmuş 45 kişilik bir çocuk korosu.
Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil, Bulutsuzluk Özlemi, Ezginin Günlüğü, Yeni Türkü, Gündoğarken ve yıllardır severek dinlediğimiz pek çok değerli müzisyen ve bestecinin şarkılarını bir de bu meleklerden dinlemek istemez misiniz? Mesela bir hafta sonu, güneşli, ılık bir günde, Kadıköy Süreyya Operası’nın önünde karşınıza çıkıverse bu koro hoşunuza gitmez mi? Peki sizin çocuğunuz, torununuz ya da kardeşinizin bu koroda olmasını istemez misiniz? Eğer “Nâzım Hikmet” Çocuk Korosu’na başvurmak isterseniz, iletinizin konu bölümüne “Nâzım Hikmet” Çocuk Korosu yazarak, yukarıda belirttiğim mail adreslerine yine sizi tanıtan, iletişim bilgilerinizin olduğu bir e-posta atmanız yeterli. Koro çalışmalarını hafta sonu cumartesi ve pazar günleri Meltem Taşkıran’ın eğitmenliğinde Kadıköy - Blok Oyunculuk Ve Dans Stüdyosu’nda yapacak ve çalışmalar sadece bir saat sürecek.

Bu yazı bitince, gülümseyin.