Madımak katliamında suçüstü

Faşistlerin tekbir sesleri, dinci sloganlarla 35 aydınımızı Sivas-Madımak otelinde yaktıkları, yok ettikleri gündü 2 Temmuz. Dün katliamda kaybettiğimiz değerlerimizi andık.

Bu dava ile ilgili olarak mahkeme “zamanaşımına” karar verince, Başbakan memnun oldu. Mutluluğunu gizlemedi. “Karar milletimize hayırlı olsun” diyecek kadar ileri gitti.

“Hayırlı olsun” sözü olumlu, sevinçli bir olayın ardından söylenir. Bir tesis hizmete açılırken, temel atılırken, evlenirken, doğum olduğunda, terhiste, tahliyede, diploma alındığında, velhasıl böylesine mutlu günlerde “hayırlı olsun“ denir.

Madımak katliamcılarının kurtulmasına zemin hazırlayan bu kararla ilgili memnuniyet böyle dile getirilmişti.

Madımak kıyımı sırasında dönemin RP’li (sonra RP Milletvekili olan) Sivas Belediye Başkanı Temel Karamolla, yaktıkları otelin önünde eylemlerini, taşkınlıklarını sürdüren saldırganlara, “Gazanız mübarek olsun” diyerek seslenmişti.

Aşağıda isimlerini saydıklarımı iyi tanımak gerek. Bunlar, Madımak katliamcılarının kurtulması, ceza almaması için canla başla çalışan, bu işe baş koyan “kahramanlar“. Bu savunma avukatları da 20 yıldır “destan yazmak” için uğraştılar. İyi çalıştılar. AKP iktidarı da bunları ödüllendirdi, önemli yerlere getirdi.

Bu kişilerin bugün hangi makamlarda olduklarını, iktidarın nasıl önemli parçaları olduklarını herkesin bilmesinde yarar var.

Başbakan’ın neden “hayırlı olsun” demesinin sırrı da burada.
Liste şöyle:

1- Av. Hayati Yazıcı: AKP hükümetinde Bakan yapıldı. Sanıklardan Muhsin Erbaş, Adem Kozu, Eren Ceylan, Faruk Sarıkaya’nın avukatlığını yaptı.
2- Av. Zeyid (Zayd) Aslan: AKP Tokat Milletvekili. Başbakan Erdoğan’ın eski avukatı. Sanıklardan Ethem Ceylan, Yusuf Şimşek’in avukatı.
3- Av. Hüsnü Tuna: AKP Konya Milletvekili oldu. Fethullah Gülen’in avukatı. Sanık Ali Kurt’un avukatı.
4- Av. Burhanettin Çoban: AKP’den Afyonkarahisar Belediye Başkanı yapıldı. Sanık Ali Kurt’un avukatı.
5- Av. İbrahim Hakkı Aşkar: AKP’den Afyon Milletvekili oldu. Sanıklardan Ahmet Onar, C. Tayyar Soykök, Tufan Caymaz’ın avukatı.
6- Av. M. Ali Bulut: AKP’den Maraş Milletvekili olarak TBMM’ye getirildi. Sanıklardan Harun Yıldız, İbrahim Duran ve Mehmet Demir’in avukatı.
7- Av. Halil Ürün: AKP’den Afyon Milletvekili yapıldı. (Katliam zanlısı 3 sanığın avukatı.)
8- Av. Faik Işık: Başbakan Erdoğan’ın ve kayıp trilyon davasından yargılanan Süleyman Mercümek’in de avukatı. İki sanığın avukatı.
9- Av. Şevket Kazan: RP eski Milletvekili, Adalet eski Bakanı.
10- Av. Celal Mümtaz Akıncı: AKP oylarıyla Anayasa Mahkemesi Üyesi yapıldı.
11- Av. Reşat Yazak: Anadolu Ajansı Yön. Kur. Üyesi yapıldı.

Köşemdeki yerim azaldığı için, diğer avukatların sadece isimlerini yazarak devam ediyorum.

Av. Mevlüt Uysal: (AKP İst. Başakşehir Belediye Başkanı oldu), Av. Ferruh Aşkın: (İst. Büyükşehir Bel. Basın Yayın Müdürlüğüne getirildi), Av. İbrahim Kök: (AKP Elazığ M.V. aday adayı), Ali Aşlık: (AKP İzmir M.V.), Av.Nevzat Er: (İst. Eminönü Belediye Başkanlığına getirildi), Av. Haydar Kemal Kurt: (AKP Isparta M.V.)

İsim yazmaktan sıkıldım, daha 15 isim var, bu davaya baş koyan ve AKP’de önemli görevlere getirilen.

Madımak katliamı sanıklarının korunmaları, kollanmaları sadece yurt içinde değil, yurtdışında da dikkati çekiyor.

8 Haziran 2013 tarihli Hürriyet’te şöyle bir haber var: “Almanya Madımak katliamı firarisine vatandaşlık verdi.”

Bu karara Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Mehmet Kılıç tepki gösteriyor. Federal Meclis’te, ”Sivas Canisi Alman vatandaşlığı zırhının arkasına saklandı” diye konuşuyor. Kılıç, Madımak davasından yargılanıp mahkum olan firarilerden, Türkiye’nin şimdiye kadar 9 hükümlü için 10 kez iade dosyası gönderdiğini, Ancak Türkiye’nin iade dosyalarını hep EKSİK gönderdiğini, Almanya’nın da iade etmemek için direndiğini belirtiyor.

Ekibe bakın. İyi örgütlenmişler. Birbirlerini kolluyorlar, katliamcıları koruyup, kolluyorlar, bu alanda başarı gösterenleri milletvekili, bakan, bilmem ne yapıyorlar.

Emirlerindeki yargı, “zamanaşımı” diyor.

Başbakan, “haydi milletimize hayırlı olsun” diyor.

Millet ne diyor?

Millet bir aydır Taksim Gezi Parkı’ndan başlayarak tüm yurtta meydanlarda, alanlarda, haksızlıkların, zalimliklerin tümüne toplu yanıt veriyor.