Elazığ ve Malatya'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

AFAD ekiplerinin enkazda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa mahallesinde görev yapan arama kurtarma ekipleri bir kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtardı.

soL - Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) ekiplerin enkazda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki hava sıcaklığının -5 derece olduğu belirtiliyor. 


AFAD, biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişinin daha enkaz altından kurtarıldığı bildirildi. 

Depremde ölenlerin sayısının 29’a, yaralı sayısının ise bin 103’e yükseldiği açıklandı.

GÜNCELLEME: 19:39

Kandilli Rasathanesi'ne göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Ilıncak beldesinde, 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


GÜNCELLEME: 19:32

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizlerinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından ödeneceğini bildirdi.


GÜNCELLEME: 18:28

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu.


GÜNCELLEME: 18:20

Elazığ'daki depremde yıkılan Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki apartmanlardan birinin enkazında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaşamını yitirenlerin sayısı böylece 25'e yükselmiş oldu.


GÜNCELLEME: 17:05

MASKİ'nin açıklamasına göre Malatya'da Paşaköşkü Su Deposu'nda depremin verdiği hasarı onarma çalışmalarından dolayı 15.00 ve 22.00 saatleri arasında Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerindeki Akpınar, Sancaktar, İsmetiye, Hamidiye, Dabakhane, Yenihamam, Kalabalık, Niyazi, Halfettin, Şifa, Sarıcıoğlu, Beylerbaşı, Şehit Fevzi, İlyas, İskender, Taştepe, Hidayet, Melekbaba, Hanımın Çiftliği, Çavuşoğlu ve Salköprü mahallelerinde bugün su kesintisi yaşanacak.


GÜNCELLEME: 16:45

Elazığ, Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kadın 19 saat sonra sağ çıkarıldı.


GÜNCELLEME: 15.30

Elazığ'daki depremde şu ana kadar 40'ı aşkın kişi enkazdan sağ kurtarılırken, iki binanın enkazında çalışmaları sürüyor. Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kişi 17 saat sonra sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Mahalledeki enkazdan şuana kadar 5 kişi sağ çıkarıldı. Enkaz başında bekleyen aileler, yakınlarının çıkarılmasını bekliyor. 


GÜNCELLEME: 14.50

Telefon ile kurtarma ekipleriyle konuşan Azize, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldığı belirtildi.  


GÜNCELLEME: 14.37

Elazığ'daki depremle ilgili provokatif paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı.


GÜNCELLEME: 14.27

Yaralı sayısı bin 103 olarak revize edildi. 


GÜNCELLEME: 14.12

Kurtarma çalışmalarının 17. saatinde bir kişi daha sağ olarak enkaz altından çıkarıldı. Elazığ'da kurtarma ekipleri enkaz altındaki bir kişiyle telefonla iletişime geçti. İsminin Azize olduğu öğrenilen kadına kurtarma ekipleri yapması gerekenleri anlattı. Enkaz altında kalan diğer insanlara seslenip iletişime geçmesini istedi.


GÜNCELLEME: 13.50

Malatya Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 20.55'te meydana gelen depremin Malatya merkezi ve ilçelerini de güçlü şekilde etkilediği bildirdi.

Depremde 4 vatandaşın hayatını kaybettiği, 226 vatandaşın yaralandığı, bazı konut ve yapılarda hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, ağır hasarlı binalara can güvenliği açısından girilmesinin tehlikeli olduğu uyarısında bulunuldu.


GÜNCELLEME: 11.48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.  Soylu, 22 kişinin enkaz altında olduğunun düşünüldüğünü belirtirken, Koca, durumu kritik olan bir hastanın olmadığını, Kurum ise toplam 5 binanın yıkıldığını bildirdi. Yaralı sayısının 1031 olduğu belirtildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Birkaç gün daha hasarlı binalara girilmesin


GÜNCELLEME: 11.34

Elazığ merkezde yıkılan binanın altında kalan aileden Cengiz Çelik 15 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.


GÜNCELLEME: 11.08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binaya ilişkin "Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.


GÜNCELLEME: 11.00

AFAD, Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu.


GÜNCELLEME: 10. 50

Enkaz altından 14 saat sonra merkezde bulunan Mustafa Paşa mahallesinde bir kişi daha sağ olarak çıkarıldı. 5 katlı apartmanın 3’üncü katında oturan Gülsüm İ., yakınlarını cep telefonuyla arayarak, enkaz altındaki yerini söyledi.


GÜNCELLEME: 10.35

Mustafa Paşa mahallesinde bir kadın daha 12 saat sonra enkazın altından sağ olarak çıkarıldı. 


GÜNCELLEME: 10. 29

Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, hastanede hayatını kaybetti.


GÜNCELLEME: 10.07

Bakan Turhan: Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halinde, ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değil.


GÜNCELLEME: 10.00

AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiğini duyurdu. 


GÜNCELLEME: 09.48

AFAD,  bölgeye 1.167 arama kurtarma personeli, 18 arama kurtarma köpeği ve 235 araç sevk edildiğini duyurdu. Açıklamada "Bölgeye ayrıca toplamda 8.565 çadır, 400 genel maksatlı çadır, 17.188 yatak ve 34.467 battaniye sevk edilmiştir" denildi.


GÜNCELLEME: 09.36

Ankara Rusya Büyükelçiliği tarafından taziye mesajı yayımlandı. Açıklamada "Elazığ’da meydana gelen felaketten dolayı hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı. 


GÜNCELLEME: 09.15

Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altından 12 saat sonra bir kişi daha çıkarıldı.