Güne soL'dan bakın: 25 Mart 2024

Dünyada ve Türkiye’de bugün neler oldu? Neler konuşuldu? Günün önemli gelişmeleri ve soL’un özel içerikleri her akşam soL Haber'de.

Haber Merkezi

Ne Özgür Özel'in yandaşlığı ne Ümit Özdağ'ın ırkçılığı: Lezita işçisi boş laf değil mücadeleden yana

Grevdeki Lezita işçilerinin ziyaretinde Özgür Özel, "Hak-İş de yandaş ama..." diye burun kıvırdı. Ümit Özdağ meseleyi ırkçılığa vurdu. Mücadeleyi yürütenler, neyin ne olduğunun farkında.

Komünistlerin sözünü patronlar teyit etti: Koç'tan sonra SASA'cı da 'büyük saldırı'yı açıkladı

İktidar seçimlere hazırlanırken, ''kemer sıkma'' politikalarına alıştırma görevini patronlar devraldı. Türkiye'nin 1 numaralı dolar milyarderi kamu emekçileri ve emeklilerden ''kurtulmayı'' önerdi.

IŞİD’e yardım gönderen vakıf, üniversitede ‘gençlik iftarı’ düzenlemeye başladı

Cihatçı örgütlere gönderdiği yardımlarla ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen İHH, Anadolu Üniversitesi’nde ‘gençlik iftarı’ düzenledi. İftar, İHH’nın IŞİD ve El-Kaide’li geçmişini akıllara getirdi.

Bu kez yoksuldan alıp yoksula verdiler: KYK yurtlarındaki öğrencilerden erzak topladılar

Zenginler kâr rekorları kırarken, yoksulların derdi de yoksulların sırtında. Zaten KYK yurtlarında barınma ve beslenme sorunları yaşayan öğrencilerden Ramazan diye gıda malzemesi toplandı.

Borusan limanında direnen işçiler kazandı: İşten atılan 4 işçi geri alınacak

Bursa Gemlik’te faaliyet yürüten Borusan Lojistik’te Liman-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerle patron arasında anlaşmaya varıldı.

Agrobay işçileri Çalışma Bakanlığı'nın kapısında: 'Sendika haktır engellenemez'

Bakanlık önünde eylem yapan işçiler "Patronlar bunca kişinin emeğini gasp ediyor, koskoca bakanlar duymuyor" tepkisini dile getirdi.

Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı 20 bin lirayı aştı

Yoksulluk sınırı Mart'ta önceki aya göre 4 bin 905 lira arttı.

DİSK-AR: Türkiye'de geniş tanımlı işsizlik yüzde 22,8

DİSK-AR, Avrupa Ülkelerinde ve Türkide'de Dar ve Geniş Tanımlı İşsizlik Oranı raporunu göre, Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD arasında en yüksek geniş tanımlı işsizliğe sahip ülke oldu.

ABD bu kez veto etmedi: Aylar sonra BMGK 'ateşkes' diyebildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Gazze'de acilen ateşkes sağlanmasını talep eden tasarıyı onayladı.

Yargıtay'da seçim: İkinci turda da sonuç çıkmadı

Adayların hiçbirinin 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle seçimlere üçüncü tur oylamasıyla devam edilecek.