Bu kez yoksuldan alıp yoksula verdiler: KYK yurtlarındaki öğrencilerden erzak topladılar

Zenginler kâr rekorları kırarken, yoksulların derdi de yoksulların sırtında. Zaten KYK yurtlarında barınma ve beslenme sorunları yaşayan öğrencilerden Ramazan diye gıda malzemesi toplandı.

Özkan Öztaş

KYK'ya bağlı Ankara Dışkapı Şerife Bacı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki görevliler, öğrencilerden topladıkları yardım malzemeleriyle erzak kolileri hazırladı. Toplanan kolilerin "ihtiyaç sahibi ailelere gönderileceği" iddia edildi, ancak KYK yurtlarında kalan ve zaten barınma ve beslenme sorunu yaşayan öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

'Kendi yurdumuzda da ihtiyaç duyduğumuz şeyleri diğer ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık'

Konuya dair soL'a konuşan öğrencilerden biri "Burada bahsi geçen gıda malzemelerine bu yurtta kalan öğrencilerin de ihtiyacı var. Bazen yemekler yetmiyor bazen de yemeklerden yabancı maddeler ya da böcek türü şeyler çıkıyor. Bunlara alıştık. Ama öğrenciden alıp yoksullara gıda malzemesi vermeklerini anlayamadık. Biz zaten kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Okul giderleri, ulaşım giderleri ve beslenme giderleri derken zar zor geçinen öğrencilerden gıda malzemeleri talep ediyorlar" diyor.

'Tüm öğrencilerden yardım etmesi bekleniyor, psikolojik bir ortam oluşturuyorlar'

Burs ve harçlıklarından ayırarak gıda kolisi almaları beklenen öğrenciler, bazı arkadaşlarının gerekirse banka ya da kredi kartlarında eksi limite düşerek en azından birkaç malzeme alıp teslim etme ihtiyacı duyduklarını ifade ettiler.

"Burada öğrencileri teşvik ediyorlar gıda kolisini doldurmak için. Diğer yandan 'sen aldın mı?' ya da 'sen almayacak mısın?' diye sorular da soruyorlar. Dolayısıyla bazı arkadaşlarımız çekinip makarna falan aldılar. Sonrasında 'siz almadınız' derler mi diye endişe ettikleri için. Bir tür psikolojik iklim yaratılıyor öğrenciler üzerinde. Biz de almak zorunda hissediyoruz. Normalde bu tür uygulamalar varlıklı insanlardan alıp yoksul insanlara verilerek yapılır. Buradaysa yoksulan alıp yine yoksula veriyorlar. Bizim durumumuz olsa KYK yurdunda kalmazdık zaten. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu uygulamayı şu an tüm yurtlara yaymış durumda. Ama bana göre bu yanlış bir uygulama."