Ramazan'ın ilk saldırganı Erzurum'dan: Sigara içen kadın hedef oldu

Ramazan'ın ilk günü Erzurum'da bir kadın, sigara içtiği için erkeklerin hedefi oldu.

Erzurum'da, Ramazan'ın ilk günü bir AVM'nin önünde sigara içtiği için bazı kişilerin sözlü müdahale ettiği F.Ö. adlı kadın, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle, kızın şikayetçi olduğu N.A., arasında tartışma çıktı.

Olay, bugün merkez Yakutiye İlçesi'nin Cumhuriyet Caddesindeki AVM önünde meydana geldi. Taziye ziyareti için Adıyaman'dan Erzurum'a geldiği iddia edilen F.Ö., AVM'de kahvaltı yaptıktan sonra sigara içmek istedi. Görevlilerin kapalı mekanda sigara içilmesinin yasak olduğunu söylediği F.Ö., AVM önünde sigara yaktı. Sigarasından birkaç nefes alan F.Ö.’ye yoldan geçen birkaç kişi tepki gösterdi.

"MİLLETİ TAHRİK EDECEK'

F.Ö. ile erkekler arasında Ramazan'da açık alanda sigara içme konusunda tartışma çıktı. F.Ö., caddede görevli trafik polislerinden yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle de tartışan N.A. adlı bir erkek, "Siz niye bu olayın üzerinde bu kadar durdunuz?" dedi. Bunun üzerine polis memuru, "Ben polisim kardeşim şikayetçi olan bir bayan var. Ben de yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu. Bunun üzerine N.A., "Bayan var da önceliği mi var? Burada gelecek milleti tahrik edecek" dedi. Polis otosuna bindirilmek istenen N.A., buna tepki gösterdi.

Birbirlerinden şikayetçi olan N.A. ile F.Ö., Gürcükapı Polis merkezine götürüldü. İki kişi ifadelerini verdikten sonra merkezden ayrıldılar.