Gezi'de halka palayla saldırdı, tanık polisin sözlerini beğenmedi: DHKP-C'yle alakan mı var?

Haziran Direnişi'nde halka palayla saldıran Sabri Çelebi, davada tanıklık yapan polisin "Eylemciler bize saldırmadı ama Sabri Çelebi'nin müdürümüze saldırdığını gördüm" sözleri üzerine, "Senin DHKP/C'yle bir alakan var mı" diye bağırdı.

DHA

Gezi eylemleri sırasında Talimhane'de yaşanan olaylar sırasında elinde palayla halka saldıran Sabri Çelebi'nin yargılandığı davada, polis memuru Ramazan Ezen tanık sıfatıyla dinlendi. Olay sırasında Taksim'de görevli olduğunu anlatan Ezen, "Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebi'nin müdürümüz Kayhan Şahan'a saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu" dedi. Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise "Senin DHKP/C'yle bir alakan var mı?" dedi.

Tanık polisin "Olaylar sırasında bir gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığını da gördüm" demesi üzerine Çelebi'nin avukatı Turan Öner tanığa "Sen olayı gördün mü?"diye sordu. Tanık polis  "Şu an yüz kişiyi getirseniz, ben boğazından yaralanan o kişiyi teşhis edebilirim" dedi. Çelebi'nin avukatının , "Eylemciler polislere de saldırdı mı?" diye sorması üzerine tanık polis, "Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebi'nin müdürümüz Kayhan Şahan'a saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu" dedi.

Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise "Senin DHKP-C'yle bir alakan var mı?" diye seslendi. Bu sözü duymayan mahkeme hakimi duruşmaya devam ederken, müşteki avukatı Hacer Yılmaz müdahale ederek, sanığın tanığa sarf ettiği sözün kayda geçmesini istedi. Hakimin 'ben duymadım' demesi üzerine duruşma salonunda tartışma çıktı.