Türkiye'den PKK ve Şengal açıklaması: Barzani eğer başarılı olamazsa...

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz. Sayın Barzani'nin başarılı bir netice alması en büyük dileğimiz ama olmadığı takdirde bunun gereğini Türkiye TSK marifetiyle yerine getirecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Irak Şengal'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Barzani yönetiminin PKK'nin Şengal'den çıkması yönündeki açıklamasını değerlendiren Kaynak, şu  ifadeleri kullandı:

"BM sözleşmesi sınırımız dışından bize gelen her türlü terör  faaliyeti, ülke güvenliğine tehlike ve tehdit getiren her türlü faaliyeti yok  etme görevi veriyor. Zaten o yüzden sözleşmenin verdiği o yetkiye istinaden Fırat  Kalkanı Operasyonu'nu ve Kandil'e hava operasyonlarını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çeşitli defalar ilan ettiler MGK'nın çeşitli  toplantılarının sonuç bildirisinde bunları açıkladılar, Şengal'de yeni bir Kandil  oluşumuna asla müsaade etmeyiz. Bu ülkemize yeni bir mikrop yuvası kapısı açmak  demektir. Ülkemize yeni bir mikrop sirayet edecek bir merkezin oluşmasına Türkiye  Cumhuriyeti hükümeti asla müsaade etmez. Tabii Barzani kendi egemenlik sınırları  içerisinde olduğu için kendi görevini yapıyor. Sayın Barzani'nin başarılı bir  netice alması en büyük dileğimiz ama olmadığı takdirde bunun gereğini Türkiye TSK  marifetiyle yerine getirecektir."