Sinop'tan kovulan Nurettin Yıldız 'yetkilileri' suçladı

Sinop ve Ayancık ilçesindeki iki ayrı konferansı halkın tepkisi nedeniyle Nurettin Yıldız, yetkilileri suçladı, Sinop'a tekrar geleceğini söyledi.

“6 yaşında çocukla evlenilebilir”, “(Çalışan kadınlar) fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, “Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler” gibi açıklamalarıyla tepki toplayan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız Edirne, Muğla ve Çorum'un ardından Sinop'ta da konferans veremedi.

Halkın tepkisi üzerine konferansı iptal edilen Yıldız yetkilileri suçladı ve Sinop'a tekrar geleceğini söyledi. Yıldız şöyle konuştu: "Şahsımız açısından üzücü ve esef verici olarak görmüyorum. Genç kardeşlerimizle buluşacaktık. Burada buluşmak nasip değilmiş. Rabbimden bizim ve dinleyecek genç kardeşlerimiz açısından da niyetlerimizi kabul buyursun. İnşallah bürokraside ki hantallık ve idarecilerin, bilhassa valilik ve kaymakamlığın yanlışlarını ve ihmallerini düzelttikten sonra inşallah ilk fırsatta Sinop'a geleceğiz. Gerekirse köy köy Sinop'u doyacağız. Yılmadık, hiç bir zaman yılmayı düşünmüyoruz. Kardeşlerimize zarar gelmesin, niyeti kötü olanlar yanlış bir iş yapmasın, biz vesile olmayalım diye meseleyi uzatmadan geri dönüyoruz. Köy köy dolaşmak üzere geri döneceğiz."