Komünist Kadınlar'dan Bakan Sayan'a yanıt: Çocuk istismarı suçtur! Bu suça bahane arayan herkes suçludur!

Komünist Kadınlar, çocuk istismarına karşı "mahremiyet eğitimi" verilmesini gerektiğini savunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yanıt vererek, "Çocuk istismarı suçtur! Bu suça bahane arayan herkes suçludur! dedi.

Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarına dair açıklama yaparak, istismar yasalarının yeterli olduğunu iddia etmişti. Kaya, çocuk istismarına karşı çocuklara "mahremiyet" eğitimi vereceklerini açıklamıştı.

Fatma Betül Sayan Kaya, "çocuklar kendisini korumayı öğrenecek" diyerek, cinsel istismarı engellemesi gerekenin çocuklar olduğunu öne sürmüştü.

AKP'li bakan "çocuk kendi bedenini korumayı öğrenecek, bir yabancıya bedenini dokundurmayacak, onun izni olmadan bedenine dokunmasına izin vermeyecek. Bununla ilgili çalışıyoruz. Bunun yolu eğitimden geçer" demişti.

Bakanın sözlerine dair açıklama yapan Komünist Kadınlar,  "Çocuk istismarı suçtur! Bu suça bahane arayan herkes suçludur! dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Çocuk İstismarı Suçtur!

Bu suça bahane arayan herkes SUÇLUDUR!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan çocuk istismarına çözüm bulmuş!

Hukuki yaptırımlarla tacizlerin üstesinden gelemediklerini belirten Sayan, çocuklara verilecek mahremiyet eğitimi sayesinde çocukların kendilerini koruyabileceğini söylüyor. Bakan’a göre mevcut yasalar yeterli ama çocuklar ‘farkında’ değil!

AKP’nin ilgili bakanlık koltuğunu dolduran zihniyetin çocuk istismarı konusunda sicili kabarık. Bakan Betül Sayan’ın önceli Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarının ardından “bir kereden bir şey olmaz” diyerek gericilere arka çıkmıştı.

Koltuğun bugünkü sahibi ise yarattıkları karanlıktan ve bunun sonucunda akıl almaz bir yaygınlık kazanan suçun faillerinden değil çocukların ‘farkındalığından’ dem vuruyor. Hiç utanmıyor!

Türkiye’de tüm cinsel taciz suçlarının neredeyse yarısı çocuklara karşı işleniyor.

Her ay en az 650 çocuk cinsel istismar mağduru.

Bu ülkede tam 50 bin çocuk seks kölesi var.

Ve her yıl ortalama 36 bin çocuk evlendiriliyor, yani sürekli cinsel istismara maruz kalıyor.

Çocuk istismarının sorumlusu kendi bedenini koruma bilinci gelişmemiş çocuklar mıdır?

Yoksa bir gece yarısı operasyonu ile çocukların istismarcılarıyla evlendirilmesine dair yasa çıkarmaya çalışanlar mı?

Çocuk istismarının engellenmesini çocukların eğitimine bağlayan Betül Sayan’ın açıklaması, mağdurun üzerindeki baskıyı artırmakta, faili silikleştirmektedir.

Çocukların ve onların haklarının korunması toplumsal bir sorumluluktur. Çocukların hakları ve gelecekleri devlet eliyle güvence altına alınmalı; toplum bunun takipçisi olmalıdır. Bu sorumluluk ne çocuğun kendisine ne de ailesine bırakılabilir.

Onlar bizim çocuklarımız. Bu ülkenin çocukları.

İstismarcıları besleyen karanlıkla eğilip bükülmeden kavga verilmeli; çocuklarımızı tarikat yurtlarına ve okullarına  mecbur bırakan yoksulluk ortadan kaldırılmalı, ‘toplumun değerleri’ adı altında çocuklara karşı işlenen suçlar en ağır biçimde cezalandırılmalıdır! Gerisi yalandır.

Çocuklar bizim bugünümüzdür!

Ya bu karanlığa karşı bir dakika dahi beklemeden harekete geçeceğiz ya da bu karanlığa karşı bir dakika dahi beklemeden harekete geçeceğiz!

Komünist Kadınlar