İTÜ ve ODTÜ'den sonra Ege'de de 'okula cami isteriz' kampanyası!

Geçtiğimiz aylarda Ankara'da ODTÜ, İstanbul'da İTÜ'de başlatılan cami kampanyası şimdi de İzmir'e sıçradı. Ege Üniversitesi'nde bir grup, Bornova'daki yerleşkeye cami yapılması için kampanya başlattı.

ODTÜ ve İTÜ'deki "cami kampanyası", Ege Üniversitesi'nde de başlatıldı.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, Ege Üniversitesi'nde bir grup, yerleşkeye cami yapılması için harekete geçti. 

İTÜ'DE SESSİZCE TEMELİ ATILMIŞTI

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) okuyan bir grup, sosyal medyada örgütlenerek “cami istiyoruz” kampanyası düzenlemiş, geçtiğimiz hafta üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da “öğrencilerden gelen istek üzerine” yapılacağını duyurduğu caminin inşaatının temeli atmıştı. Daha önce "hastalıklı" olduğu gerekçesiyle ağaçların kesildiği söylenen ve lojman yapılacağı belirtilen bölgede cami inşaatına başlanması tepkilere neden olmuştu.

“İTÜ YAPTI, BİZ DE İSTERİZ”

Tepkiler arasında da olsa atılan İTÜ camisinin temeli, diğer üniversitelerdeki grupları da harekete geçirdi. Ege Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci aynı amaç için harekete geçti. Sosyal medyada “Müslüman bir ülkede yaşayıp, namazlarımızı kazaya bırakmamız kadar kötü başka bir şey olduğunu sanmıyorum… Bunun için üniversitemize ya bir cami ya da her binadan kolayca ulaşılabilecek mescitler yapılmasını istiyoruz” başlığıyla bir kampanya başlatıldı. Ege Üniversitesi'ndeki grubun cami kampanyası “ayetler eşliğinde” yürütülüyor.

Sosyal medyada “Namazlarını kılabilmek için üniversitelerine cami yapılmasını isteyen İTÜ’lü öğrencilerin kampanyası, 190.000 kişinin desteğiyle başarıya ulaştı” notuyla başlatılan kampanyaya destek istedi. Ege Üniversitesi yönetiminin kampanyaya vereceği yanıt ise şimdilik merak konusu.

BAKANLIK EGE YERLEŞKESİNE CAMİYİ ONAYLAMIŞTI 

Geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi’nde Diyanet’e tahsis edilen dev arazide yapılacak camiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da onay gelmişti. İmar planında eğitim alanı olarak ayrılan 4 bin 400 metrekareyi ibadet alanına çeviren Bakanlık, hazırladığı imar planlarını askıya çıkartmıştı. Yerleşke girişindeki yeşil alanlara dini tesis inşa edileceği haberi soL'da da yer almıştı.