Erdoğan'ın açılışını yaptığı arıtma tesisinden Marmara'ya pislik akıyor

Avcılar Ambarlı'da bulunan ve açılışı sırasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini "çevreci" ilan ettiği arıtma tesisin deşarj deresine plastik atıklar akıyor.

Haber Merkezi

2014'ün Nisan'ında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, tarafından açılışı yapılan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi"nin deşarj deresinden, Marmara Denizi'ne pislik akıyor. Haramidere'de bulunan derenin içersindeki kimyasal maddeler ve pislikler AKP'nin çevre politikasını gösterirken, dere yoluyla taşınan plastik atıklar Marmara Denizi'nin kirlenmesine neden oluyor.

Açılış sırasında, kendisini "çevreci" ilan eden Erdoğan, arıtma tesisi ile ilgili olarak, elinde bulunan bir şişedeki atık suyu gösterdikten sonra da arıtmadan çıkan temiz suyu göstererek, tesisin suyu temizlediğini iddia etmişti. İddialarına devam eden Erdoğan, ultra filtrasyon çıkış suyunu da göstererek "bu oluşumla Marmara denizini temizlenecek" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu konuşmalarının ardından bir sene geçmişken Haramidere Dolum tesisi yakınlarında bulunan ve Arıtma tesisinin deşarj deresi olarak kullanılan derede çekilen görüntüler AKP'nin çevrecilik politikasını gözler önüne seriyor.

AKP'nin projelerinin, çevrecilik ile alakası olmadığını gösteren görüntülerde, dolum tesisinden akan pislikler görülüyor. 

2014'ün Nisan ayında yaptığı konuşmasına devam eden Erdoğan, Haziran Direnişi sırasında sokağa çıkan milyonlarca insanın duyarlılığıyla alay edercesine "Bu bir çevre yatırımıdır. Ah Geziciler ah..Sizin işiniz molotoflarla yakıp yıkmak, cam çerçeve indirmek. Bizim işimiz hizmet etmek. Biz eserlerimizle geleceğe damgamızı vuruyoruz." şeklinde konuşarak kendisini "çevreci" ilan etmişti