Erdoğan: Ne demek 'akademisyen tutuksuz yargılansın'

Erdoğan tutuklu akademisyenlerle ilgili konuştu ve "Ne demek tutuksuz yargılansın. Suçluysa tutuklu yargılanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da avukatlara hitap ediyor.​

"Her meslek grubunda olduğu gibi avukatlar arasında bu mesleği istismar edenler olduğu gibi, olacaktır" diyen Erdoğan, "Adliyede bir savcımızı şehit edenler için eylem yapan güya avukatlara şahit olduk. Sözde avukatlar olduğunu biliyoruz" ifaderlerini kullandı.

Erdoğan, "Aynı durum gazeteci, akademisyen, doktor, öğretmen kimliği taşıyanlar için de geçerlidir. 'Akamisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın'. Ne demek. Suçluysa tutuklu yargılanacak. Bunların kararlılığı yargıda adaletin tecellisini de gerektirir. Bizim ülkemizde avukatlar kanaat önderi, milletin sözcüsü vazifesini gören insanlar konumundadır" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANINA HAKARET'
Erdoğan, "Obama'ya Twitter'dan ölüm tehdidi gönderen birisi 3 yıla mahkum oluyor. Özgürlükler ülkesi ya. Bana onca ölüm tehditleri oluyor, alsak alsak tazminat alıyoruz. Onu da avukat arkadaşlara 'Bildiğiniz gibi yapın' diyorum" dedi.

"Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle aynı hedefleri paylaşanlar kinlerini, nefretlerini sergiliyorlar" diyen Erdoğan, "Akademisyen, gazeteci kimlikli olarak terör örgütü emrine girenlerin elinde bombası, silahı olanlardan farkı yoktur" şeklinde konuştu.

'VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMAK DAHİL HER ÖNLEMİ ALMALIYIZ'
Erdoğan, "Devletinde ve milletine ihanet içinde olanları sırtımızda taşımak zorunda değiliz" dedi ve şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz oluyor; ciğerimiz dağlanıyor. Şunu da biliyoruz, o araziler tabu kadastrosundaki tarla değildir. İmar girdiği zaman arsa olursa, vatan toprakları da şuheda kanıyla vatan olur. Bunun tarihi de böyle. Şu anda da işte bizim bu vatan topraklarımızı ne yazık ki, kendilerine göre operasyon yapıp da oraları tarla haline dönüştürmek isteyenlere karşı onlara gerekli ders veriliyor. Biz bir ölüyoruz ama 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok."

DOKUNULMAZLIKLAR
Milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bunu geciktirmenin hiçbir anlamı yok, ipe un sermenin anlamı yok. Her şey ortada. Hangi partiden olursa olsun, bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması... Yargı ortada. Yargılama merci siyaset değil. Yargı topu parlamentoya attı. Parlamento yargılamanın önünü açsın, yargı ne karar verecekse versin. Bu adımın atılması lazım" dedi. "Yoksa her yerde esiyorlar, gürlüyorlar, istedikleri gibi hareket ediyorlar. Hiçbir zaman 'oturalım, konuşalım' anlayışı içinde olamayız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu teröristlerle oturup konuşacak bir şey yoktur. O iş bitmiştir. Sizler hukukçusunuz. Demokratik açılım dedik adım atılmadı, milli birlik ve kardeşlik dedik yaklaşmadılar. Son olarak çözüm süreci dedik, orada da aynı durumla karşılaştık. Buz dolabına konulmuştur dedim. Bunu niye dedim? Her şey biter, silahlar betona gömülür, ya da güvenlik güçlerimiz bunun bedelini ödedir, sonra 79 milyon refah, huzur içinde olunca yolumuza devam ederiz. Atılan adımlar budur."

Ayrıntılar gelecek...