Erdoğan, 'Buğday' filminin galasında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Semih Kaplanoğlu'nun 'Buğday' filmi galasında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'daki iftar buluşmalarının gözde davetlisi yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Buğday' filmi galasında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- İzlediğimiz bu filmde sürekli olarak Semih Bey'den bazı bilgiler de aldım. Bu filmin yapımındaki emeği, ki 5 yıl olarak da kendisi de ifade etti- fakat atılan bu adımda gerçekten sinema dünyasında Semih Bey'in bu kararlılığı, bu azmi Türk Sineması'nın da nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok önemli. Filmde yer alan tüm sanatçılarımızı, tüm sinema emekçilerimizi tebrik ediyorum. 

- Bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerime hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Türkiye'nin bu günlere gelmesinde en büyük pay öğretmenlerindir. Öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Yeni Türkiyeyi ülkemizin dört bir yanında gayret gösteren öğretmenleriz ile ihya edeceğiz.

- Aynı anda bir tarafta Amerika'dayız, bir tarafta Almanya'da bir tarafta Türkiye'deyiz. Türkiye'nin içinde bir tarafta Konya'da, Nevşehir'deyiz. Batı ile doğuyu gezdirerek, buğday ambarlarına da nasıl ulaşacağımızı göstermesi bakımından çok ama çok anlamlıydı.

- Film bizi gerek teknoloji ve bilim, gerekse tabiatla kurduğumuz ilişkileri çok ciddi olarak sorgulamaya yöneltti. Kapitalizmin sınır ilke ve değer tanımadan ilerlediği bir dönemde insan ile beraber doğanın da tahribata uğraması mukadderdir. Bunun için her fırsatta merhametli büyüme diyoruz.

- İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her şey felakettir. Acilen özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sayın Kaplanoğlu'nun filmini bu açıdan da çok önemli buluyorum. Sadece ekonomik ve teknolojik büyümenin bir ülke için yeterli olmadığını beşeri kalkınmanın da önemini vurguluyoruz.