Bakanlık 3. havalimanı inşaatında yaşamını yitiren işçi sayısını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş cinayeti tartışmalarıyla gündeme gelen 3. havalimanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı ve havalimanı inşaatında bugüne kadar 27 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ancak şantiyeden, sendikalardan, meslek örgütlerinden gelen bilgiler, bakanlığın resmi açıklamasını yalanlıyor. İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür 3. havalimanında…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş cinayeti tartışmalarıyla gündeme gelen 3. havalimanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı ve havalimanı inşaatında bugüne kadar 27 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi’nin yürüttüğü 3. havalimanı İnşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir.

İlgili projenin başladığı tarihten itibaren görevlendirilen Bakanlığımız İş Müfettişleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30 bini aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.”

ŞANTİYEDEN VE SENDİKALARDAN BİLGİLER BAKANLIĞI YALANLIYOR

Ancak şantiyeden, sendikalardan, meslek örgütlerinden gelen bilgiler, bakanlığın resmi açıklamasını yalanlıyor. Önceki gün bir hafriyat kamyonu şoförü inşaatın başlangıcından beri yüzlerce işçinin yaşamını yitirdiğini, işçi ailelerinin ise para verilerek susturulmaya çalışıldığını öne sürmüştü. 

İNŞAAT İŞÇİLERİ SENDİKASI: HAFTADA ÜÇ-DÖRT İŞÇİ ÖLÜYOR

İnşaat İşçileri Sendikası (İNŞAATİŞ) Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür de 3. havalimanında çalışan üyelerden gelen bilgilere göre haftada en az üç-dört işçinin iş cinayetine kurban gittiğini söylüyor. Özgür, “İşçi ölümleri normalde zaten gizleniyor. 3. havalimanı gibi dışarıya tamamen kapalı bir yerde kesin bilgiye ulaşmak çok zor” diyor.