İşte 3. havalimanında işçilere yaşatılan insanlık dramı...

İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanında çalışan işçiler, Tayyip Erdoğan'ın 26 Şubat'taki doğum gününde planlanan şova yetiştirilmek istenen bölümün tamamlanması için 24 saat çalıştırılıyor. Tahtakurularıyla dolu bazalarda uyumak zorunda bırakılan işçiler, insanlık dışı koşullarda yaşayıp çalışıyorlar... İşte işçilerin soL'a anlattıkları...

Haber Merkezi

İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanında çalışan işçiler, Tayyip Erdoğan'ın 26 Şubat'taki doğum gününde planlanan şova yetiştirilmek istenen bölümün tamamlanması için 24 saat çalıştırılıyor. 

Akpınar yerleşkesinde barınan işçiler, kendilerine dayatılan ağır çalışma ve insanlık dışı barınma koşullarını soL'a anlattı. 

İstanbul üçüncü havalimanı şantiyesinde çalışan ve Akpınar yerleşkesindeki prefabriklerde barınan işçiler, yaşam koşullarının giderek ağırlaştığını, kamp alanındaki odaların ve çalıştıkları ortamların yaşanmaz bir hale geldiğini söyledi. 

İşçilerin soL'a anlattığı koşullar şöyle: 

'HER GEÇEN GÜN ŞARTLARIMIZ DAHA KÖTÜ BİR HAL ALIYOR, KENDİMİZİ TABUTA KONULMUŞ HİSSEDİYORUZ'

  • Kaldığımız kamp alanında işçilerin kaldığı 4 kişilik odaların 6, formenlerin kaldığı 2 kişilik odaların 4, beyaz yaka işçilerinin ise tek kişilik odaların 2 kişilik odalara dönüştürüleceği, yakın bir zaman diliminde odalarda değişikliğe gidileceğini söylüyorlar. Biz işçilerin bu alanlarda yaşamını sürdürdüğünü akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar.

'KOKU, HAŞERE, DÜZENSİZLİK, KİRLİLİK...'

  • Odalarımız kokuyor, temizlik için kart bıraktığımızda sözde temizlik yapılıyor ya da yapılmıyor. Bundan iki ay önce yataklarımızın ve bazalarımızın içi tahtakuruları ile doluydu. İlaçlama yapılması için kamp amirliğine kadar gittik bir ay sonra kamp alanında ilaçlama başladı fakat faydasını göremedik, hiçbir eşyamızı değiştirmediler. Yatakhane koridorları çamur içinde, temizlik yapılmadığı için her geçen gün kirlilik artıyor.

'BİZE 'İDARE EDECEKSİNİZ' DİYORLAR...'

  • Şantiye sahasında farklı alanlarda çalışan işçi arkadaşlarımızın ayakkabıları su alıyordu. Yönetimden yeni bir ayakkabı talebinde bulunulduğu zaman ise "Her gün su içmiyor musun, ayakkabın su almış ne olacak, idare et" denildi.  Arkadaşlarımız haftalarca aynı ayakkabıyı giydiler. İş eldivenlerimiz deforme oldu, her tarafı yırtıldı, bir eldiven dahi vermiyorlar.

'ERDOĞAN'IN 26 ŞUBAT'TAKİ DOĞUM GÜNÜNE YETİŞTİRİLMEK İSTENEN ŞOV HAZIRLIĞI VAR...'

  • Tayyip Erdoğan’ın doğum gününe büyük bir şov hazırlığı var. Her ünite hızlandırıldı, fazla mesai yapıyoruz, şu anda hazır olan 2 pist var bunlardan birine sırf şov olsun diye uçak inişi yapılacağı söylentileri var. Yemek saatlerimizi çalışarak geçiriyoruz, dolayısıyla o saatte yemek yiyemeyince aç kalıyoruz.  Dinlenme alanlarımızı zaten yok ettiler. 26 Şubat’a havalimanının bir bölümünün yetişmesi için çalışma saatlerimiz fazlalaştı, haftanın 7 günü çalışmaya başladık.

'İŞÇİ ÖLÜMLERİNE DAVET...'

  • Kışın bütün zor etkileri ile varlığını hissettirdiği bugünler aynı zamanda iş kazalarına da davetiye çıkartmakta. Önlemler ise çok kısıtlı, neredeyse yok. Sahaya giriş yolları köstebek yuvası gibi ve büyük bir sirkülasyon var. Dökme yüklü kamyonlar, kamyonetler, işçi servisleri ve diğer araçların sürekli lastikleri patlıyor. Büyük bir kazaya davetiye çıkartıyorlar.