Üçüncü havalimanı şantiyesinde büyük gerilim

Üçüncü havalimanı inşaatında bugünlerde büyük bir gerginlik yaşanıyor. Bu ay sonuna doğru Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği söylenen inşaat sahasında telaş ve yoğunluk hakim. Görücüye çıkacak olan belli bir bölümün dört dörtlük hale getirilmesi için bin bir takla atılıyor.

soL HD

Üçüncü havalimanı inşaatı AKP hükümetinin "görkemli projelerinden" biri olarak kayıtlara geçirilmeye çalışıldı. Ancak bu alan başlangıçta katledilen orman arazileri, inşaat başladıktan sonra da iş cinayetleriyle gündemde kaldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan eylemle gözler bir kez daha buraya çevrildi.

Bugünlerdeyse üçüncü havalimanı inşaatında büyük bir gerginlik yaşanıyor. Bu ay sonuna doğru Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği söylenen inşaat sahasında büyük bir telaş ve yoğunluk hakim. Ya hedeflenen bölüm tamamlanamazsa ve Cumhurbaşkanı kızarsa...

Plansız çalışmanın iş cinayetlerinin başlıca nedeni olduğu üçüncü havalimanı şantiyesinde Erdoğan ziyaretinin gerilimi büyük bir tehdit oluşturuyor. Belli bir alanı hazır etmek için canla başla çalışan işçilerin olağanüstü bir zorlama içinde olduğu ve havaalanı nüfusu için ziyaretin bir kabusa dönüştüğü günlerden geçiliyor.

soL HD kimsenin giremediği inşaat sahasına girdi. Mikrofonu işçilere uzattı.