Suriye'den 'kimyasal' açıklaması: Asılsız iddialar düştükleri çaresizliği yansıtıyor

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, dün ortaya atılan "kimyasal silah" iddialarına ilişkin "asılsız iddialar düştükleri çaresizliği yansıtıyor" açıklamasında bulundu.

(soL - Dış Haberler) Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, "Suriyeli masumların kanlarının akıtılması suçuna ortak olan dezenformasyon ve fitne kanallarının bugün (dün) alışıla geldiği gibi yine asılsız ve gerçeklerden uzak iddialarda bulunarak, Suriye Arap Ordusunun Şam kırsalı bölgelerinde ‘kimyasal silah kullandığını’ öne sürdüklerini, bunun gerçek dışı olduğunu" duyurdu.

SANA'da yer alan habere göre, Komutanlık beyanında bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgularken, iddianın Suriye'ye yönelik medya savaşı yürüten kimi devletlerin çirkef medya saldırıları çerçevesinde geldiğini belirtti.

Haberlerin terör çetelerinin ağır hezimetlerini örtbas etme amacı taşıdığını ifade eden komutanlık, bunun "terör grupları ve arkalarında duranların düştükleri histerik durum, çaresiz çırpınmalar ve çöküşleri yansıttığını" ifade etti.