Arjantin'de 37 yıl sonra gelen mutlu haber

Arjantin Plaza de Mayo Büyükanneleri Başkanı ve insan hakları savunucusu 83 yaşındaki Estela de Carlotto, 37 yıllık bir bekleyişin ardından kayıp torununa kavuşuyor.

(soL - Dış Haberler) Arjantin'de, 1970'li yıllardaki faşist askeri cunta döneminde kızını kaybeden Plaza de Mayo Büyükanneleri'nin lideri Estela de Carlotto, kayıp torununu 37 yılın ardından buldu.

Bu buluşmayla, Plaza de Mayo Büyükanneleri'nin çabalari sonucu bugüne kadar toplam 114 kayıp kişi ailelerine kavuşmuş olacak.

Torununa kavuşması hakkında bir açıklama yapan Carlotto, "Çok mutluyum, tanrıya şükürler olsun. Torunumu bir kez olsun kucaklamadan ölmek istemiyordum. Artık 14. torunuma kavuşacağım." dedi.

Estela'nın kızı Laura Carlotto, 1977 yılında 2,5 aylık hamileyken askeri cunta gücleri tarafından gözaltına alındı. La Plata şehrindeki işkence merkezlerinden birinde çocuğunu doğuran Laura Carlotto'nun katledilmesinin ardından cansız bedeni annesi Estela'ya teslim edildi ancak Estela'nın torunu kayıplara karışmıştı.

Estela'nın torunu, gerçek kimliği konusunda şüpheleri olduğundan dolayı Buenos Aires'teki bir klinikte kendi rızasiyla DNA testi yaptırmış ve test sonucu, torunun %99 uyuşmayla Laura Carlotto'nun kayıp çocuğu olduğu ortaya çıkmıştı.

İşte Estela de Carlotto'nun açıklaması: