Yunanistan'da yangın felaketi: En az 74 ölü, 187 yaralı

Atina'nın doğusunda dün başlayan orman yangını, meskun mahallere sıçradı. Yapılan son açıklamaya göre, yangında en az 74 kişi yaşamını yitirdi, 187 kişi de yaralandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Dış Haberler

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında dün başlayan orman yangınının meskun mahallere sıçramasının ardından en az 74 kişinin yaşamını yitirdiği, 187 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması ve hala kaç kişinin kayıp olduğunun belirlenememesi sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Atina'ya 29 kilometre uzaklıkta bulunan Mati köyüne sıçrayan yangın yüzünden köyde yaşayanlar tahliye edilmeye çalışıyor. Yüzlerce kişinin denize kaçtığı yangında, ölenlerin arasında küçük çocuklar ve bebeklerin de bulunduğu, tamamen yanmış durumdaki cesetlerin kimliklerinin tespiti için DNA testi yapılacağı öğrenildi.

Reuters'ın aktardığına göre yazlıkların bulunduğu turistik bir bölge olan Mati köyünün bir sakini Yunan Skai televizyonuna "Mati bir yerleşim bölgesi olarak artık yok oldu. Cesetler, yanmış arabalar gördüm. Hayatta kaldığım için şanslıyım" diye konuştu. Bir belediye yetkilisi Atina'nın doğusunda en az 100 evin ve 200 aracın yandığını gördüğünü söyledi.

Yangının çıktığı Attika Eyaleti'nde olağanüstü hal ilan edilirken, yangını söndürmek için uluslararası yardım çağrısı da yapıldı. Kıbrıs ve İspanya'nın yardım teklifinde bulunduğu, ABD'nin de yangının seyrini izlemek üzere insansız hava aracı gönderdiği açıklandı.

ÇİPRAS: 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Bosna ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras "Tamamen asimetrik bir durumla karşı karşıyayız" dedi. Çipras, yangın nedeniyle ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini de duyurdu.

Yunan yetkililer birkaç noktada aynı anda başlayan yangının kuşkulu olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan dünkü aşırı kuru ve sıcak havanın yangınlara yol açmış olabileceği de belirtiliyor.

YANGINLAR SÜRÜYOR

Yunanistan'da yangın felaketi devam ediyor. 

Acil durum ilan eden Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nden destek istediği bildiriliyor.

Çok sayıda insana ulaşılamaması sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.