Trump'ın danışmanının AKP bağlantılı bir şirketle 'akçalı' ilişkisi varmış

Trump'ın önemli askeri danışmanlarından birisinin kurduğu bir danışmanlık şirketinin, AKP ile bağlantısı olan başka bir şirketle para ilişkisi olduğu tespit edildi.

Dış Haberler

Fethullah Gülen hakkında yazdığı yazıyla dikkatleri üzerine çeken Michael Flynn'in, AKP bağlantılı bir şirketle iş yaptığı ortaya çıktı.

Muhafazakâr çizgisiyle bilinen Daily Caller'da yayımlanan habere göre, Donald Trump'ın önemli danışmanlarından olan ve Amerikan Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın (DIA) eski şeflerinden olan Flynn, resmi görevinden ayrıldıktan sonra bir istihbarat danışmanlık şirketi kurdu.

Flynn Intel Group isimli şirket, Inovo BV isimli bir Hollanda şirketi tarafından ABD Kongresi'nde lobi faaiyetleri yürütmesi için tutulmuş.

Bu şirketin sahibi, Türk-Amerikan İş Konseyi lideri ve Erdoğan'a yakın olarak bilinen Ekim Alptekin. Yapılan araştırmada, Inovo BV'nin 2005 yılında Alptekin tarafından kurulduğu tespit edildi.

Flynn'in Gülen yazısının bu "lobicilikle" bağı olabileceği düşünülüyor. Ancak Flynn, bu senenin başında gazeteci Seymour Hersh'e verdiği bir demeçte, Türkiye'nin IŞİD'in Suriye'de büyümesine göz yumduğunu söylemişti.

2012 yılında, Flynn'in başında bulunduğu DIA'nın hazırladığı raporda da, Suriye'de Beşar Esad'ı zayıf düşürmesi için Batı, Körfez ülkeleri ve Türkiye'nin cihatçı unsurlara yardım ettiği, Suriye'nin doğusunda bir "İslâm emirliğinin" kurulabileceği tespit edilmişti.