Trump’ın Başdanışmanı Flynn'dan çarpıcı Fethullah Gülen yazısı

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın Başdanışmanı emekli Korgeneral Mike Flynn, Gülen'e ilişkin "Ona güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu” dedi.

Donald Trump’ın Başkanlık seçimini kazandığı gün, başdanışmanlarından emekli Korgeneral Mike Flynn, dikkat çekici bir makale kaleme aldı.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, Trump’ın zafer konuşmasında kürsüden adını anarak teşekkür ettiği, 2012-2014 arası ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı’nın direktörlüğünü yürüten, emekli Korgeneral Mike Flynn, The Hill yayın organına “Müttefikimiz Türkiye bir krizde ve desteğimize ihtiyacı var” başlıklı bir makale yazdı. Trump’ın başdanışmanı Flynn özetle şöyle dedi:

“ABD ve Türkiye arasındaki öncelikli çekişme nedeni, çokça dolaşan bir videoda da görüldüğü gibi eski Başkan  (Bill) Clinton’ın ‘dostu’ olarak andığı, Pensilvanya’da oturan karanlık İslami molla Fetullah Gülen...

Gülen’in küresel ağı, terör ağının tehlikeli uyuyan hücre tanımına uygun işaretler içeriyor.

Türkiye’nin bakış açısına göre de Washington, Türkiye’nin Usame Bin Ladin’ine yataklık ediyor. Dünyayı Türkiye’nin perspektifinden görmeye ihtiyacımız var. 11 Eylül saldırılarından sonra Usame Bin Ladin’in Türkiye’nin vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulu idare ederken Türkiye’de bir sayfiye kasabasındaki güzel bir villada yaşadığını duysak ne yapardık? Ona güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu.”