Savaş çığırtkanları Suudi saldırısını selamladı

Cumhuriyetçi Parti senatörleri John McCain ve Lindsey Graham, Suudi Arabistan liderliğinde Yemen’e başlatılan saldırıyı selamlayan bir açıklama yayımladı.

Dış Haberler

Geçmiş dönemde Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı da olan Arizona Senatörü John McCain ile Güney Carolina Senatörü Lidnsey Graham, bu sabah yaptıkları açıklamayla Suudi Arabistan önderliğinde Yemen’e başlatılan askeri operasyona destek verdi.

McCain ve Graham yaptıkları açıklamada, “Suudi Arabistan ve Arap ortaklarımız, iç savaşa sürüklenen Yemen’de düzeni yeniden tesis etme arayışlarında desteğimizi hak ediyor” dedi.

KOMİK GEREKÇE

Suudi Arabistan ve mütteffiklerinin Yemen’e El Kaide gibi radikal unsurları durdurmak için müdahale etmek zorunda kaldığını savunan McCain ve Graham, “El Kaide gibi radikal grupların yanı sıra İran destekli militanların Suudi Arabistan sınırında güvenli bir liman bulmaları, Suudi Arabistan ve Arap ortaklarımızın kaldırabileceği bir durum değildir” dedi.

Cumhuriyetçi Parti Senatörleri, Obama yönetiminin lojistik ve istihbarat desteği  verdiğini açıkladığı operasyonla ilgili, “Harekete geçmelerinin kaynağında Amerika’nın bölgeden geri çekilmesi ve ABD önderliğinin yokluğu bulunmaktadır” diyerek, Obama yönetimini saldırının doğrudan içinde olmamakla eleştirdi.

‘TİKRİT’TE İRAN’A DESTEK VERİYORUZ’

Açıklamalarında ABD’nin Arap ortaklarının Yemen’de “İran taşeronlarına” karşı girişilen saldırıya giriştiği, Obama yönetiminin ise Irak’ın Tikrit kentinde “İran taşeronlarının” yürüttüğü saldırıya hava desteği verdiği savunularak, “Bu tuhaf olduğu kadar da yanlış; geride kalarak önderlik etmenin bir başka trajik örneğidir” denildi.