İtalya'dan AB'ye yanıt: Bütçe taslağında 'virgül bile' değişmeyecek

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Komisyonu tarafından reddedilen bütçe taslağına ilişkin bugün açıklama yaptı, 'virgülü bile değişmeyecek' dedi.

Dış Haberler

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Komisyonu tarafından reddedilen bütçe taslağına ilişkin bugün açıklama yaptı.

İtalyan Bakan Salvini, "Kibar davranarak, Brüksel'den gelen minik mektupları açıyoruz, onları okuyoruz ve yanıt veriyoruz. Onlar geri dönüş yapar, biz yanıt veririz ancak İtalya'nın büyümesini sağlayacak bütçede bir virgül bile değiştirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'YANLIŞ HÜKÜMETE ÇATTILAR'

Salvini, sert açıklamasında, bütçe taslağının "virgülünün bile" değişmeyeceğini vurgulayarak, AB liderlerini İtalya'nın ekonomik büyümesini engellemeye çalışmakla suçladı:

"Eğer Brüksel ya da bazı büyük profesörler İtalya'yı sıfır büyümede görmek istiyorlarsa, yanlış hükümete ve yanlış bakana çattılar demektir."

AVRUPA KOMİSYONU SALI GÜNÜ REDDETMİŞTİ

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz Salı günü, İtalya'nın 2019 bütçesi taslağını reddetmiş ve revize etmesi için Roma'ya üç hafta tanımıştı. Aynı gün, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, hükümetin bütçede ciddi bir değişikliğe gitmesinin mümkün olmadığını belirtmiş ve bir "B planının olmadığını" vurgulamıştı.

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de hükümetin 2019 bütçe planını revize etmeyeceği yönünde açıklamada bulunmuştu.