Hitler selamlı Neonazi rock konseri

Almanya'da yaklaşık 6 bin Neonazi, Hitler selamlı rock konseri yaptı.

Dış Haberler

Thüringen Eyaletine bağlı Themer beldesinde ''Yabancılaştırmaya Karşı Rock'' adlı Neonazi konseri için 6 bin civarında Neonazi bir araya geldi.

Konser hakkında protesto etmek isteyenler de dahil olmak üzere 43 ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

Sol Parti Thüringen Eyalet Parlementosu Milletvekili ve Neonazi uzmanı Katharina König-Preuss, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''6 bin Hitler selamı ama polis müdahalede bulunmuyor'' diye açıklamada bulundu.

Thürigen Eyalet Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, ''Kimin ne yaptığı henüz bilinmiyor, video kayıtlarını bekliyoruz'' açıklaması geldi.

Spiegel Online'ın haberine göre, ''Yabancılaştırmaya Karşı Rock'' konserine Rusya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden de Neonaziler katıldığı bildirildi.

Alman Anayasasının Ceza Yasası'nın 86a ve halkı kışkırtma paragrafının 130. maddesine göre Hitler selamı vermek suç kapsamına giriyor ve suç işlediği tesbit edilenler için 3 yıla kadar hapis cezası ön görülüyor.

''Yabancılaştırma'' kavramı (Überfremdung), 1934 yılında bir Nazi kavramı olarak dolaşıma sokulmuş, faşizmin yenilgisinden sonra da sözlüklerden çıkartılmıştı.