'Bahreyn'de insan hakları ihlalleri ve işkenceler devam ediyor'

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan açıklamada, Bahreyn'de "2011'de başlayan insan hakları ihlallerinin sürmekte olduğu" belirtiliyor.

Dış Haberler

Uluslararası Af Örgütü tarafından bugün yayımlanan bir raporda, Bahreyn'de "2011 ayaklanmalarından sonra başlayan insan hakları ihlallerinin sürmekte olduğu" belirtiliyor.

Rapora göre ülkede işkenceler de sürdürülürken, Bahreyn'in İngiltere'nin çok yakın müttefiki olduğu ve 2012'den beri Bahreyn'de "ihlalleri engellemek" için yürütülen çalışmanın başında olduğu biliniyor.

Raporda, İngiltere'nin ihlalleri engellemek için "eğitim" verdiği belirtilirken, Bahreyn hükümetinin "doğru yönde adımlar attığı ve sorumluları cezalandırdığı", fakat bunların çok yetersiz olduğu söyleniyor.

Uluslararası Af Örgütü, konuyla ilgili kurulan kurumların ve yapılan çalışmaların "gerçekte" etkisiz ve yetersiz olduğunu bildiriyor.

Bahreyn'de çoğunluğu Şii olan muhaliflere karşı baskı sürdürülürken, muhaliflerin partisi kapatılmış, mallarının açık artırmayla satılması kararlaştırılmıştı.