Sakık: Erdoğan'ın ayağını öperim

PKK'nin eski üst düzey yönetcilerinden Şemdin Sakık TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu ile yaptığı görüşmede Başbakan Erdoğan'dan övgüyle söz etti.

soL (HABER MERKEZİ) PKK'nin eski üst düzey yönetcilerinden olan Şemdin Sakık Diyarbakır Cezaevi'nde incelemeler yapan TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu ile görüştü.

Görüşmede cezaevinde sıkıntı çekmediğini, sadece yazdığı kitaplarda ve yazılardaki bazı bölümlerin sansürlenmesinden şikáyetçi olduğunu söyledi. Kitaplarının incelendiğini ve cümlelerinin değiştirilmesinin istendiğini anlatan Sakık, "'şu ifadeyi kullanma' diyorlar, başka türlü anlatmam mümkün değil" dedi.
Sakık komisyondan bilgisayar bilgisi zayıf olduğundan cezaevindeki adli suçlulardan birinin kendisine yardımcı olarak verilmesini istedi.
Kürt sorunu ve Erdoğan'ın adımlarını değerlendiren Sakık, "TRT Şeş büyük bir reform" dedi. "Tayyip Erdoğan müthiş bir iş yaptı" diyen sakık "Sırf bunun için onun ayaklarının altını öperim" dedi.
Komisyon üyesi milletvekillerinden de ilginç sorular geldi. İnceleme komisyonu üyeleri PKK ile Ergenekon arasında bir bağlantı olup olmadığını sordukları Sakık'tan "evet var, ilergide başka tutuklamalar da olacaktır. Bu cezaevinden başka isimler de Ergenekon soruşturmasına alınacaktır" dedi.Bunlar da Kürt Tuncay Güney'ler