Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

ODTÜ’de sabah saatlerinde öğrenci kayıt yeri Kültür ve Kongre Merkezi’nde AKP’nin gençlik kolu olan AK Gençlik stand açmak istedi. ODTÜ'lülerin tepkisi sonucu AKP'liler alanı terk etmek zorunda kaldı. Yine bugün ODTÜ'den kovulan cemaatçileri bahane edenler ise ODTÜ karşıtı kampanya açtı.

Erdoğan'ın ODTÜ'ye işgal ordusu ile geldiği ve ODTÜ'lülerin Erdoğan'ı kitlesel olarak protesto ettiği günden beri ODTÜ düşmanlığına devam eden AKP'liler bu sefer kayıt gününde okulda stand açmak istedi. Ancak AKP'liler öğrencilerin tepkisi üzerine standı kaldırmak zorunda kaldılar.

Ancak bugün asıl tartışılan konu birçok üniversitede olduğu gibi ODTÜ'de de öğrencilerin peşine düşen cemaatçilerin okuldan kovulması oldu. ODTÜ'lüler ve ODTÜ hakkında "Bu yurtlarda fuhuş yapılıyor" gibi inanılmaz iftiralarla yeni kayıt yapmaya gelen öğrencileri okuldan soğutarak kendi yurtlarına çekmeye çalışan cemaatçilere tepki gösteren ODTÜ'lüler hem okullarına sahip çıktılar hem de cemaatçilerin ODTÜ'de gerici faaliyetlerini yürütmesine engel oldular.

Olayın videosu internete yüklenince yandaş medya ve AKP'liler bir anda mazlum rolüne bürünerek "ODTÜ'lüler başörtülülere saldırıyor" yalanı ile kampanya başlattılar. Fırsatını bulur bulmaz yalan ve iftiraya dayalı bu kampanyanın başlatılması ise aslında AKP'lilerin ve cemaatçilerin ODTÜ ve ODTÜ'lülere olan düşmanlığını bir kez daha gösterdi.

Zaman, Yeni Şafak gibi yandaş medyanın yanında Radikal gazetesinin de katıldığı "Başörtülü öğrenciye ODTÜ'lüler saldırdı" kampanyası ile dikkatler cemaatin okullardaki karanlık faaliyetlerinden başka yere çekilmeye, yine mağduriyet edebiyatı ile gerçekler gizlenmeye çalışıldı. Oysa videodaki "mağdur başörtülü de" cemaatçi olduğunu kabul ediyordu. Radikal'in bir süre sonra haberini tamamen değiştirerek "ODTÜ'lü öğrenciler, her kayıt döneminde ODTÜ yerleşkesine gelerek öğrencileri yurt bulma vaadiyle cemaatlere kazandırmaya çalışan türbanlı öğrencileri protesto etti." ifadelerini kullanması ise dikkat çekti.

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun bir süredir cemaatlerin öğrencilerin peşine nasıl takıldıklarını ifşa etmek adına yürüttükleri etkili çalışmalar soL'da da haber olmuştu: Cemaat tuzağı teşhir ediliyor

FKF'nin yayın organı Yeni Yazılar'ın son sayısında ise ODTÜ öğrencilerinin cemaatler tarafından nasıl fişlendiği belgeleri ile ortaya konmuştu: Cemaat’in ODTÜ operasyonu ifşa oldu!

Bir ODTÜ öğrencisi olan Ercan Bölükbaşı'nın bugünkü olaylarla ilgili söyledikleri ise oldukça çarpıcı ve fazla söze gerek bırakmıyor:

"ODTÜ’de AKP’nin sevilmediğini ufacık çocuklar bile bilir. Biz buradayız diye çıktıklarında tepki göreceklerini de… ODTÜ’de cemaatler de sevilmez. Yanlış anlamayın bu sevgisizlik platonik değil. Cemaatler de üyelerini ders sabahı servisle bırakır. Dersler bitince de servisle cemaat yurtlarına götürür. Ne bir dakika geç. Ne bir dakika erken. Dakiklerdir yani. Özel olarak örgütlenme görevi olmayanların okulun “normal” öğrencisiyle vakit geçirmesini istemezler.

Ben her gün AKP görüyorum. Televizyonlarda, gazetelerde, bilboardlarda… Elektrikten ve kağıttan. Ne kadar çabalasam da insan göremiyorum bakınca. Hele ki Haziran günlerinde insanların yüzlerine nişan alınan gaz bombalarını, sokaklarda öldürülen gençleri, Suriye ile savaş çıkma ihtimalini düşününce tüylerim ürperiyor. Haksız ve canice bir savaş, Türkiye ve Suriye halklarına karşı bir savaş, AKP’nin ve ABD’nin savaşı… Cemaatlerle ilgili düşününce yoruluyorum: İnsanlara dayattıkları yaşam, çıkar için her şeyi satmayı göze almış Amerika patentli bir “hizmet”. Sonra kayıt dönemini görmek. Tanımadıkları insanları arayarak onların maddi sıkıntılarından faydalanmaya çalışmaları, Merkür, Kuzey, Güven, Özen, Null kodları ile öğrencileri fişlemeleri… Nereden edindiklerini asla açıklamadıkları telefon numaraları… Düşününce midem bulanıyor. Kanıma dokunuyor.

Bu hissiyatla gidiyorum ben her gün ODTÜ’ye. Öfkeyle karışık umut… İşte orada bir anne yanınıza gelip kızımı “İpek-Koza ve benzeri yurdundan 3 kere aradılar, şimdi de burada karşımıza çıktılar. ODTÜ yurtlarında fuhuş yapıldığını, kızların bebek düşürdüğünü söylüyorlar” dediğinde kusura bakmayın sessiz kalan insanlığını, onurunu kaybetmiştir benim için. ODTÜ Öğrencileri işte öfkenin umuda dönüşmesidir burada. İstediği alçaklığı istediği gibi yapacağını sananlara verilebilecek en anlamlı yanıttır.

Gururla,"

İşte o video: