Çinli ‘Babalar’

Gao Ping Madrid’de tutuklanmasaydı Çin mafyasının İtalya’ya uzandığını, organize suç örgütü Camorra’yla işbirliği yaparak kara para aklamaktan vergi kaçırmaya, kadın ticareti, fuhuş ve uyuşturucu madde trafiğine kadar birçok alana el attığından haberdar olmayacaktık.

İtalya’da son birkaç yıldır kapısında “Doğu Masajı” ya da “Sağlık Merkezi” yazılı salonların sayısı hızla artmaya başladı. Yolu bu merkezlere düşenler, ışıltılı levhaların ardında gerçekte bir masaj salonu değil, İtalya’da etkin Çin mafyasının bulunduğuna, estetik ve sağlığı öne çıkaran bu salonların Uzakdoğu mafyasının gizli yuvaları olduğuna tanıklık ediyor. Bu gizli konutlar bir anlamda İtalyan mafya örgütlerinin bıraktığı boşluğu dolduruyor. Romanya ve Arnavutluk mafyası suç trafiğine sokakta yön verirken, Çinliler bu merkezlerin ardına gizleniyor.

Ping, İspanyol sanatını dünyaya tanıttı
Geçtiğimiz ekim ayında Roma’da tutuklanana kadar Wang He Jian, çoğunlukla yasa dışı yollardan İtalya’ya getirilen Çin mallarının trafiğine yön veriyordu. Jian merkezi İspanya’da olan Çin marketler zincirinin orta İtalya’daki sorumlusuydu. Jian, İspanya’daki Çin mafyasının yöneticisi Gao Ping’le iletişimdeydi. Madrid’de bir sanat galerisinde Ping’le objektiflere bakan İspanya Kralı Juan Carlos bile , 45 yaşında, üç çocuk babası Ping’in mafya yöneticisi olduğundan haberdar değildi.

Ping, 25 yıldır İspanya’da ikamet ediyordu, Madrid’in banliyö semtlerinden Fuenlabrada’da Avrupa’nın en büyüklerinden sayılan bir ticaret merkezinin sahibiydi. Sanat yapıtlarına yatırım yapıyordu, 4 bin metrekarelik bir alanda kurulu sanat galerinin sahibiydi. İspanyol sanatının yurt dışında tanınmasına verdiği katkıdan ötürü Descubrir el Arte dergisince ödüllendirilmişti.

Dario Flaccovio yayınevinden çıkan “Dragoni e lupare” başlıklı kitap, Çin mafyasının çok başlı bir canavar gibi hareket ettiğini, kriminal örgütün çatısı altında birden çok kişinin bağımsız çalıştığına dikkat çekiyor. İtalya’daki Çin mafyası, Milano, Roma ve Prato üçgeninde etkin. Ancak İtalya’nın yanı sıra İspanya, Fransa ve Almanya Çin mafyasının önemli kaleleri.

Çin’e 1 milyar 200 milyon avro
Ping, bu yapı içinde “boss” diye anılıyordu. İtalya, Belçika, Almanya ve İsviçre’de etkin uluslararası suç örgütünün başındaydı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Avrupa’da yürütülen bir operasyonda aralarında 50 Çin vatandaşının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kara para aklanmasından, vergi kaçakçılığına, kadın ve uyuşturucu ticaretinden kaçak göçmen trafiğine kadar uzanan birçok alanda Çin mafyasının dört yılda 1 milyar 200 milyon avro kazanç sağladığı, bu paraların Çin’e gönderildiği, her türden banka işlemlerinin silindiği ortaya çıktı.

Camorra ile Çin mafyası
İtalya’da ticaret yapan Çin vatandaşlarının bir şirketi en çok altı ay açık tuttukları. Bu sürecin sonunda şirketi kapattıkları, bu yöntemle vergi ödemedikleri, soruşturma sürecinde soru işaretlerine neden olabilecek hiçbir iz bırakmamaya dikkat ettikleri anlaşıldı.

Napoli mafyası Camorra ile Çin mafyasının arasından su sızmadığı, tersine işbirliği yaptıkları anlaşıldı, Soruşturmayı yürütenler,iki mafya örgütünün işbirliğine gitmesinin her iki tarafın yararına olduğunu savunuyor. Camorra. tanınan markaların taklidinde Çin mafyasından destek alırken, Çinli suç örgütleri Napoli’nin meydanlarında pazarlanan uyuşturucu maddelerin satışında Camorra’ya güveniyor. Sözün kısası Uzakdoğulu Çin mafyası, İtalyan mafyasının birebir kopyası

[email protected]