AB çiftçilere göz dikti

Avrupa Komisyonu, tarım sektörüne göz dikerek “Avrupa Sebze Türleri Ajansı” adı altında bir kontrol sistemiyle, çiftçilerin tarlalarında ektiği ürünleri tek elden kontrol etmeyi planlıyor. Avrupa Komisyonu’nun bu bürokratik yasası, analiz edilmeyen ve denenmeyen tohumların ekimini, üretimini ve satışını yasaklayacak. “Plant Reproductive Material Law” adlı yasa, eski kıtada her türden tarım faaliyetini, sebzeler ve tohumları kontrol altına almayı hedefliyor.

Herhangi bir Avrupa ülkesinde bir çiftçi sebze bahçesine Avrupa Komisyonu’nca onaylanmayan bir tohum ekmeye kalkışacak olursa yasalar önünde “suçlu” ilan edilecek. Bu yasayı eleştiren Real Seed Catalogue’dan Ben Gabel’e göre, bu kontrol sistemiyle Avrupa’da aralarında biyolojik tohumlar da eken bütün küçük üreticilerin önü kesilecek. Natural News’de bir yazı kaleme alan Mike Adams ise bu yasanın tarım sektöründe hegemonya kurmayı hedefleyen Monsanto, DuPont ve başka çok uluslu şirketlerin tüm dünyada tarım ve tohumlarda kontrole sahip olmalarını sağlayacağını dile getiriyor.

Mike Adams, Avrupalı bürokratların sebze üreticilerini potansiyel suçlu ilan edeceğine ve gıda zincirinde Monsanto gibi çok uluslu devlerin bütün kontrolü ele alacaklarına işaret ediyor. Ben Gabel, küçük üreticilerin çok uluslu şirketlerin denetimindeki üreticilerden çok farklı hedefleri olduğuna dikkat çekerek, birçok çiftçinin makineye başvurmadığını, geleneksel yöntemlerle sebze ektiğini ve kimyasal spreylerden kaçındıklarını vurguluyor. Birçok küçük üreticinin ektiği tohumun Plant Variety Agency’nin belirlediği katı kriterlere uymadığı, bu yönde endüstriyel tarım sektöründe kullanılan onaylı tohumların Avrupalı çiftçilerce ekilmesinin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Sözün kısası, Avrupa Komisyonu’nun yeni yasası, her türden sebze ve tohumun kaydedilmesini öngörüyor. Avrupa ülkeleri hükümetlerinin, bu kayıt sisteminden hoşnut olduğu, çiftçilerin her türden özgürlüğünün ellerinden alınacağı, üretimin çok uluslu şirketlerin kontrolünde gerçekleşeceği belirtiliyor. Bir tür küresel diktatörlükle yönetilecek olan Avrupalı çiftçiler, yakın geleceğin çağdaş köleleri olmaya aday. Yeni yasa, çiftçilerin sebze bahçelerinde kendi ürünlerini üretmesine izin vermediği gibi suçlu da ilan ediyor. Dünya gıda zincirinde oynanan oyunlar, küçük üreticileri tutsak edecek olan mantık ve bu köleci seçimin barındırdığı tehlikeler, 
Mike Adams’ın “Freedom Chronicles 2026” başlıklı kitabında ayrıntılarıyla aktarılıyor okura.