TKP'nin siyasete dönmesi için çağrı yapıldı

Yedi imzacı "Ülke Türkiye Komünist Partisi'ni çağırıyor" başlığıyla bir çağrı yaptı. Çağrıda, 8 Ocak saat 15.00'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelineceği ilan edildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi'nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi için çağrı yapıldı. 

"Ülke Türkiye Komünist Partisi'ni çağırıyor" başlığıyla yedi imzacının yaptığı çağrıda, "Binlerce TKP'liyle 8 Ocak saat 15.00'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelecek, iradelerimizi birleştirecek ve yolumuza devam edeceğiz" denildi. 

Açıklama şu şekilde: 

Ülke Türkiye Komünist Partisi'ni çağırıyor

Emperyalizm topraklarımızı kanlı bir oyun alanına çevirmişse,

gericilik kontrolden çıkmışsa,

zorbalık ve adaletsizlik halkımızın sabrını sınıyorsa,

işçi sınıfı üzerindeki yük ve baskı her geçen gün artıyorsa,

her tarafı dökülmekte olan sömürü düzenine karşı gerçek bir seçenek oluşturulmadığı için insanlar yurdundan ümidi kesiyorsa,

ülke Türkiye Komünist Partisi'ni çağırıyor demektir.

Türkiye Komünist Partisi tarihi boyunca bu ülkede eşitliğin, özgürlüğün, aydınlığın sesi oldu. Şimdi bu sesi güçlendiriyoruz.

Ülke Türkiye Komünist Partisi'ni, TKP partilileri çağırıyor.

Son iki buçuk yıldır Türkiye Komünist Partisi’nin kurumsal sorumluluğunu üstlenen Heyet üyesi yoldaşlarımızın da yerlerini alacaklarını düşündüğümüz bir buluşma zorunlu ve acildir.

Binlerce TKP'liyle 8 Ocak saat 15.00'te İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelecek, iradelerimizi birleştirecek ve yolumuza devam edeceğiz.

Kaya Güvenç

Mehdi Beşpınar

Murat Dilek

Nihat Behram

Orhan Aydın

Ulvi Oğuz

Yaşar Çelik