TKP Heyeti'nden parti üyelerine 8 Ocak açıklaması

2014 yılından bu yana TKP'nin tüzel kişiliğinin muhafazası görevini üstlenen Heyet'ten, 8 Ocak çağrısına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Yadsınamayacak bir iradenin ortaya çıkması halinde protokolle bizlere devredilen tüm yetki ve sorumlulukları bu iradenin belirleyeceği merkezi kurula devretmek üzere 8 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan toplantıda heyet olarak bulunacağımızın…

Haber Merkezi

Yedi imzacı tarafından "Ülke Türkiye Komünist Partisi'ni çağırıyor" başlığıyla dün yapılan çağrının ardından bugün de TKP Heyeti'nden bir açıklama geldi.

2014 yılından bu yana TKP'nin tüzel kişiliğinin muhafazası görevini üstlenen Heyet, 8 Ocak'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak buluşmada yerini alacağını ilan ederken, "27 Aralık 2016 tarihinde TKP üyesi yedi yoldaşımız tarafından tüm TKP üyelerine ve heyetimize yapılan daveti önemli buluyoruz. TKP’nin siyaset sahnesine dönmesini sağlayacak bir iradenin ortaya çıkıp çıkmadığını değerlendirmek, yadsınamayacak bir iradenin ortaya çıkması halinde protokolle bizlere devredilen tüm yetki ve sorumlulukları bu iradenin belirleyeceği merkezi kurula devretmek üzere 8 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan toplantıda heyet olarak bulunacağımızın bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

TKP Heyeti'nden parti üyelerine yapılan çağrı şöyle:

Heyet üyesi Hüseyin Karabulut’un TKP Genel Başkanı sıfatıyla yapmış olduğu çağrı ile 25 Aralık Pazar günü Ankara’da toplanan Türkiye Komünist Partisi Olağanüstü Kongresi, resmi Merkez Komitesi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerini seçmiş ve partinin hukuki varlığı üzerindeki riskleri ortadan kaldırmıştır. Kongremize katılarak hukuksal pürüzlerin giderilmesi görevini yerine getiren 86 delege yoldaşımız başta olmak üzere, mazeretleri nedeniyle kongreye gelemeyen ancak bizleri arayarak desteklerini ileten çok sayıda delege yoldaşımıza ve attığımız bu adımı destekleyen tüm yoldaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yoldaşlar,

Sizlere yapmış olduğumuz  20.12.2016 tarihli açıklamada gelinen durumu özetleyerek, yasal zeminde ortaya çıkan pürüzleri gidermek üzere sadece Kongre Delegesi olan yoldaşlarımızın katılacağı Olağanüstü Kongre çağrısı yaptığımızı bildirmiştik. Bu açıklamamızdaki " Heyetimiz 149 delegenin önemli bölümünün şu andaki siyasi tercihlerini bilmemektedir. Bu yoldaşlarımız TKP’ye karşı görevlerini yerine getirecek ve kongrede TKP’nin hukuki varlığını sağlamlaştıracaklardır... TKP’nin siyaset sahnesine dönmesi ise TKP üyelerinin iradesinin ürünü olacaktır" ifademize rağmen; yaptığımız kongre çağrısı nedeniyle yine yalanlarla dolu açıklamalar üzerinden çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Türlü yalanlar, "resmi TKP'cilik" iftiraları, "gayr-ı meşru", "ayak oyunu" vb. argümanlarla sürdürülen kara propagandaya rağmen delege yoldaşlarımızın büyük bölümü bunlara itibar etmemiş ve heyetimizin yaptığı çağrıya icabet ederek mevcut hukuksal boşlukların giderilmesi yönünde tavır koyarak TKP'nin hukuksal varlığını güvence altına almışlardır.

Yasal zeminde ortaya çıkmış olan pürüzlerin giderildiği resmi kongrenin yapıldığı saatlerde, 2014 yılında imza altına alınmış olan protokolün bir tarafı olan HTKP tarafından bir açıklama yapılmış, devam etmekte olan resmi kongre gerekçe gösterilerek protokolün sona erdiği ve bundan sonra TKP ismiyle siyaset yapacakları ifade edilmiştir. Açıklama ile yetinilmemiş, TKP önlükleri giyilerek, TKP imzasıyla, TKP adına BHH'de örgütlenmeye çağıran bir bildiri dağıtımı yapılmıştır. 

Değerli yoldaşlar,

Yaşanan bu gelişmelerden sonra, artık daha fazla vakit kaybetmeden, aylar önce yaptığımız çağrıda belirttiğimiz gibi Türkiye Komünist Partisi’nin siyaset sahnesine dönmesi için TKP’lilerin iradesine başvurulması gerekmektedir. Aylardır harcadığımız bütün çabalara rağmen TKP ayrışmasının ardından ortaya çıkan taraflar, yol, yöntem ve kriter konusunda kendi aralarında anlaşamadığı için 2014 Hazirun listesi ile kayıt altına aldığımız TKP üyelerinin bugünkü tercihleri Heyet olarak bizim veri alacağımız belirleyici tek kriter olacaktır. 

Yoldaşlar,

Yukarıda açıklamaya çalıştığımız tablo ve belirttiğimiz nedenlerle, 27 Aralık 2016 tarihinde TKP üyesi yedi yoldaşımız tarafından tüm TKP üyelerine ve heyetimize yapılan daveti önemli buluyoruz. TKP’nin siyaset sahnesine dönmesini sağlayacak bir iradenin ortaya çıkıp çıkmadığını değerlendirmek, yadsınamayacak bir iradenin ortaya çıkması halinde protokolle bizlere devredilen tüm yetki ve sorumlulukları bu iradenin belirleyeceği merkezi kurula devretmek üzere 8 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan toplantıda heyet olarak bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla.

Heyet Üyeleri

Canel DURAK       Hüseyin KARABULUT       İbrahim BULUT