Komünist Partiden 8 Ocak çağrısı: Bir kez daha tarihe tanıklık etmek için!

Yedi TKP üyesinin çağrısı ve TKP Heyetinin açıklamasının ardından Komünist Parti, tüm üye ve dostlarını 8 Ocak'ta "Bir kez daha tarihe tanıklık etmek için" buluşmaya çağırdı.

Haber Merkezi

TKP'nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi için dün yapılan çağrının ardından TKP Heyeti de bugün bir açıklama yaparak 8 Ocak'taki buluşmada yerini alacağını duyurdu.

Bu açıklama ve çağrıların ardından Komünist Parti de bir açıklama yayınladı. "Komünist Parti Merkez Komitesi yedi TKP üyesinin 8 Ocak tarihi için dün yaptıkları buluşma çağrısını olumlu bulmaktadır" denilen açıklamada, "8 Ocak toplantısında TKP’nin yetkili kurulları oluşturulmakla kalınmayacak, yeniden umudun örgütlenmesi için kollar sıvanacaktır. Komünist Parti, üye ve dostlarını 8 Ocak’ta saat 15.00’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ne, tarihe bir kez daha tanıklık etmeye çağırmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bir kez daha tarihe tanıklık etmek için

Komünist Parti Merkez Komitesi yedi TKP üyesinin 8 Ocak tarihi için dün yaptıkları buluşma çağrısını olumlu bulmaktadır.

İki buçuk yıl önce yaşanan iç sorun sırasında faaliyeti bir mutabakatla askıya alınan TKP’nin siyasal mücadelede yerini almasının zamanı gelmiştir. Bu yalnızca öznel sorunların aşılması için yeterli zeminin oluşmasıyla ilgili değildir. Türkiye’de işçi sınıfının hakiki temsilcisinin görkemli biçimde yerini almadığı bir zaman diliminin sonlanması zorunludur. Bu yönde bir çıkışın biricik tarihsel adresi olan TKP’nin yokluğu artık dayanılmaz hale gelmiştir.

Kaldı ki, 2014’te yaşananlar da dar anlamda bir iç sorun olarak görülemez. TKP geleneği ülkemizin içinden geçtiği siyasal iklimden ayrı görülemeyecek liberal-tasfiyeci bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırı döneminin kesinkes kapanacağı bir buluşma her anlamda tarihsel öneme sahip olacaktır.

Geride bıraktığımız Pazar günü, 25 Aralık’ta TKP’nin hukuksal açıdan zorunlu olan resmi kongresi gerçekleştirildi ve Partinin tüzel kişiliği güvence altına alındı. Şimdi sıra TKP’nin, geleneğine sahip çıkanlar ve geleceğe sosyalist devrim perspektifiyle bakanlar tarafından siyaset sahnesinde yeniden ayağa kaldırılmasındadır. 

8 Ocak toplantısında TKP’nin yetkili kurulları oluşturulmakla kalınmayacak, yeniden umudun örgütlenmesi için kollar sıvanacaktır. Komünist Parti, üye ve dostlarını 8 Ocak’ta saat 15.00’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ne, tarihe bir kez daha tanıklık etmeye çağırmaktadır.

Komünist Parti

Merkez Komitesi