Gizli zam dayatması başladı: İZBAN istasyonlarında kaos!

İzmir'de hafif raylı banliyö sistemi İZBAN'da Büyükşehir Belediyesi'nin 'Artı Para' adı altında dayattığı kademeli ücretlendirme ve bu uygulamanın arkasına gizlenen fahiş zam, bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlandı. Uygulamadan haberi olmayan ve kartında az bakiye bulunan binlerce yurttaş İZBAN istasyonlarında kaosu yaşadı.

soL-İzmir

İzmir'de hafif raylı banliyö sistemi İZBAN'da Büyükşehir Belediyesi'nin "Artı Para" adı altında dayattığı kademeli ücretlendirme ve bu uygulamanın arkasına gizlenen fahiş zam, bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlandı. Uygulamadan haberi olmayan ve kartında az bakiye bulunan binlerce yurttaş İZBAN istasyonlarında kaosu yaşadı.  

İZBAN'da kademeli ücretlendirmeye bağlı olarak yapılan gizli zam uygulaması bu sabah başladı. İşlerine ve okullarına gitmek için herhangi bir İZBAN istasyonundan trene binmek isteyen binlerce yurttaş, İzmirim Kart'larında "en uzak mesafe" bakiyesi yüklü olmadığı için istasyonlara giremedi. İZBAN yönetiminin "Artı Para" adını verdiği kademeli ücretlendirmeye dayalı gizli zam uygulamasını anlatan panoları okuyarak yeni sistemi anlamaya çalışan yurttaşlar hem zaman kaybetti hem de bulundukları kartlarına yeterli bakiyeyi yüklemek için kuyruğa girdi.

BİNLERCE YURTTAŞ BAKİYESİ YETMEDİĞİ İÇİN İSTASYONA GİREMEDİ

İzmir'de binlerce yurttaş, "en uzak mesafe" bakiyesi kartında yüklü olmadığı için İZBAN istasyonlarına giremedi. Önce dayatılan yeni sistemi öğrenmeye, sonra da kuyruğa girerek kartlarına para yüklemeye çalışan İzmirliler uzun kuyruklar oluşturdu. 

YURTTAŞLAR TKP'NİN 'GİZLİ ZAMMA HAYIR' MASALARINA GELEREK İMZA VERDİ

Çileli yolculuğu güçlükle sona erdiren binlerce İzmirli, indikleri istasyonlarda TKP'nin kurduğu imza masalarına gelerek "İZBAN'da gizli zamma hayır" bildirisine imza verdi.