Takvim'in haber müdürü yine rezil oldu

Takvim gazetesi, Büyükada'da referandum için "Hayır" toplantısı yapıldığını öne sürerek, ABD'den bir fotoğraf paylaştı. Haberi yapan Mevlüt Yüksel, geçmişte de skandallarla gündeme gelmişti.

Haber Merkezi

Takvim gazetesinde bugün (6 Mart) Mevlüt Yüksel imzasıyla yer alan bir haberde kullanılan fotoğrafın iki ABD’li, iki Alman ve bir İngiliz ajanının İstanbul Büyükada’da referandum için “Hayır” kampanyasına verecekleri desteği konuştukları toplantıya ait olduğu iddia edildi.

Teyit.org'a göre, haberde belirtilenin aksine fotoğraf, Büyükada’da gerçekleştiği iddia edilen toplantıya ait değil. Bir yuvarlak masa etrafında toplantı yapmakta olduğu görülen kişilerin yer aldığı fotoğraf, ABD’nin New Orleans kentinde yer alan New Orleans Convention Center isimli bir kongre merkezinde 29 Eylül 2016 tarihinde yapılan bir toplantıya ait.

Kongre merkezinin web sitesinde yer alan bilgilere göre Takvim gazetesinde fotoğrafı kullanılan toplantı, yapmakta oldukları fuarları daha etkili hale getirmek isteyen şirket yöneticilerine danışmanlık sağlanması için gerçekleştirilmiş.

MEVLÜT YÜKSEL VE SKANDALLARI

Mevlüt Yüksel, daha önce de Gezi Parkı'nda bir ağaçla "röportaj" yaparak gündeme gelmişti.

CNN International'ın ünlü sunucusu Christiane Amanpour hakkında da yalan haber yapan Yüksel, Amanpour'un söylemediği şeyleri gerçekmiş gibi sunmuştu.

Alman ZDF önünde yaptığı yayınla gündeme gelen Mevlüt Yüksel'in, Flash TV dizilerinde oynadığı da ortaya çıkmıştı.

Takvim'de çıkan Mevlüt Yüksel imzalı başka bir haberde, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmadığı bir fotoğrafa eklenmiş, arkasına da silah yerleştirilmişti.

ZDF önünde 10 dakika yayın yapan Yüksel, kimsenin kendisini engellemeye çalışmamasına rağmen, sürekli olarak "engellendiğini" öne sürmüştü.

Facebook üzerinden bir genç kadına  “Ben sana burs veririm canım benim, ben sana yardımcı olurum” diyerek buluşmak isteyen Yüksel, kadının gazeteci çıkması üzerine yine gündeme gelmişti.

Mevlüt Yüksel, geçmişte de benzer skandallarla anılıyordu.