Takvim gazetesinden ayarsız yalakalık!

Takvim gazetesi yalnızca gazetecilik ilkelerini değil, akıl sınırlarını da zorlayarak CNN International ve ünlü sunucusu Christiane Amanpour hakkında yalan haber yaptı. Gezi Direnişi karşısında üç maymunu oynayan Türk medyası Takvim gazetesinin bu atağı ile "gazeteciliği" yeni bir boyuta taşıdı.

AKP diktatörlüğüne karşı Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan direnişi görmemekte direnen Türk medyası yeni bir “başarıya” imza attı. Kendi görmediğini dış basının görmesine içerleyen medya, şimdi de asparagas haber yapmaya başladı.

Takvim gazetesi yalnızca gazetecilik ilkelerini değil, akıl sınırlarını da zorlayarak CNN International sunucusu Amanpour’a “Her şeyi para için yaptık” dedirtmeye çalıştı.

Erdoğan'ın CNN'i hedef alan açıklamalarından sonra kendine vazife çıkarttığı anlaşılan gazete asparagas haberi manşetten verirken, hiç dikkat çekmeyen bir yere haberin uydurma olduğu notunu düşerek halkı da aptal yerine koydu!

CNN International'ın ünlü haber sunucusu Christiane Amanpour, Gezi Direnişi’nin anlatıldığı canlı yayına telefonla bağlanan Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın’ın sözünü keserek yayından almasıyla gündeme gelmişti. Amanpour, sorularına net cevaplar vermekten ısrarla kaçınan Kalın’a “Bayım, şov bitti” diyerek yayından almıştı.

Bu gelişmelere içerleyen Takvim gazetesi ise bugün yayınladığı yalan haberinde, Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel’in Christiane Amanpour'la röportaj yaptığını iddia ederek, Amanpour’ın Gezi Direnişi ile ilgili haberleri patronunun ve ilaç, petrol, alkollü içki lobileri, dev finans kurumlarının zoruyla yaptığını söylediğini yazdı.

“Taksim'e bu ilginiz neden?”, “Patronlar size karışır mı?”, “Yanlı yayını onlar mı istedi?”, “AK Parti mitingindeki 1 milyon kişiyi niye 'gösterici' diye tanıttınız?” gibi sorular ile devam eden yalan haberde, Amanpour’un “Patronlar bana bizzat söyledi. Türkiye'deki iki iş ortağı da 'Diktatör' vurgusunu özellikle istedi” dediği ileri sürüldü.

Takvim gazetesi “CNN'den kirli itiraf!” başlığı ile yayınladığı yalan haberinin en sonunda ise okuyucuya küçük puntolar ile yazılmış bir not bıraktı:

“CNN, Gezi Parkı olaylarını tüm dünyaya yalanlarla duyurdu. Biz de affınıza sığınarak CNN'in anlayacağı dilden bir asparagas haber yaptık. Mevlüt Yüksel'in Christiane Amanpour röportajı gerçek dışıdır.”

(soL- Haber Merkezi)