Polisleşen polis muhabiri: Mevlüt Yüksel

Takvim gazetesi bugün manşetinde Ertuğrul Kürkçü’ye yönelik kişisel saldırı olarak nitelenebilecek bir haber yaptı. Haberde imzası bulunan kişinin geçmişi, polisle işbirliği içinde daha önce de birçok kişiyi karalayan haberler yaptığını gösteriyor.

Takvim gazetesinin bugünkü manşeti, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile ilgiliydi. “Dağda kucak, plajda yatak” başlığının altında bir yanda Kürkçü’nün diğer BDP vekilleriyle birlikte PKK militanlarıyla karşılaştığı anın fotoğrafı, diğer yanda ise Antalya’nın Kaş ilçesinde tatil yaparken bir arkadaşıyla birlikte habersiz çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

Gazete, fotoğrafların üzerine “BDP’li Ertuğrul Kürkçü, Şemdinli’de teröriste, Kaş’ta sevgilisine kucak açtı. Geceliği 450 liralık otelde kaldı. Plajdaki yataklara uzanıp sık sık genç aşkının yanağından makas aldı” ifadelerine yer verdi.

Takvim, haberde Kürkçü’nün görüşüne de yer verdi. Kürkçü, gazeteye “Benim tatilimden size ne. Siz tatil yapmıyor musunuz? Herkesin tatil yapmaya hakkı yok mu? Ayrıca bana sormadan nasıl fotoğraflarımı çekerler. Paparazzilik yaparak gazetecilik mi olur? Bu yüzden sizi şiddetle kınıyorum. Böyle gazetecilik yapacaksanız size bir şey söylerdim ama, boşverin...” dedi.

Haberi yapan kişi eski polis muhabiri
Haberde, şu an Takvim gazetesinin Haber Müdürü sıfatını taşıyan Mevlüt Yüksel’in imzası var.

Mevlüt Yüksel, eski bir polis muhabiri. Yeni Şafak'ta istihbarat bölüm şefi idi. Çeşitli gazetelerde muhabirlik yaptıktan sonra, TMSF’nin Sabah gazetesine el koymasının ardından, o dönem basında yer alan iddialara göre kurum ve devlet içerisindeki ilişkilerini kullanarak Merkez Haber Ajansı müdürlüğüne getirildi. Fakat Sabah’ın o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan gazeteye devlet adına el koymuş olan TMSF’nin bu emrivaki atamasına karşı çıkmıştı. Yüksel’e tavır alan Babahan, söz konusu kişiyi toplantılara almamıştı. Yüksel, bu durumda 14 ay çalıştıktan sonra işten çıkarıldı. Oradan TGRT Haber’e geçen Yüksel, bir süre sonra Sabah grubunun bir diğer gazetesi Takvim’de çalışmaya başladı.

Polis hedef gösteriyor, Yüksel vuruyor mu?
Kürkçü’nün Kaş’ta bir otelde olduğu bilgisinin Takvim gazetesine nereden geldiği bilinmiyor. Ancak devletin değişik zamanlarda çeşitli sebeplerle hedefinde olan insanların Mevlüt Yüksel’in haberlerinde benzer şekilde hedef alınması, istihbaratın polis tarafından veriliyor olabileceğini düşündürüyor.

Örneğin Mevlüt Yüksel, geçtiğimiz yıl aralık ayında da Takvim gazetesinde Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan hakkında benzer bir haber yapmıştı. Dalan’ın, Almanya’nın Mannheim şehrinde olduğu bilgisinin verildiği haberde Dalan’ın bir kadınla fotoğrafları da sunulmuş, başlığa da “Kaçak aşk” ifadesi çıkarılmıştı. Haberde “Dalan sık sık Hollanda, Fransa ve Belarus’a gidiyor” bilgisinin yer alması, polisin işin içinde olduğuna dair şüpheleri güçlendirir nitelikte.

Mevlüt Yüksel imzasını taşıyan bir başka haber, gazeteci Aylin Duruoğlu ile ilgili. Devrimci Karargâh’ın öldürülen militanı Orhan Yılmazkaya ile bir defa buluşup çay içtiği için tutuklanıp 11 ay hapiste tutulduktan sonra ilk duruşmada serbest bırakılan Duruoğlu ile ilgili haberde, Duruoğlu’nun kişisel bilgisayarında “ünlü bir erkekle dolar yüklü bir teknede çekilmiş fotoğraflarının” bulunduğu iddia ediliyor, ne bu kişinin ismi, ne de fotoğrafın kendisi yer alıyordu. Haberin polis tarafından servis edildiği açıktı.

Gazete de teşne
Takvim gazetesi de Mevlüt Yüksel tarzı haberler yapmaya teşne. Gazete daha önce BDP’li vekil Bengi Yıldız ve bir diğer BDP’li olan ve “PKK’nın başimamı” olarak lanse edilen Anadolu Din Adamları Derneği Başkanı Übeydullah Özmen hakkında da özel hayatlarını hedef alan haberlere yer vermişti.

(soL-Haber Merkezi)