Yemeksepeti işçileri kontak kapattı: 'Direne direne kazanacağız!'

Yemeksepeti Banabi’de kuryeler ve depo işçileri hakları için kontak kapatarak İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Antalya'da eylem yaptı.

Haber Merkezi

Trendyol ve Hepsiburada kuryelerinin ardından Yemeksepeti Banabi kuryeleri de düşük ücretler ile sendikalaşma ve prim hakları için kontak kapattı.

Geçinebilecek bir ücret zammı isteyen, sendikalaşma ve prim hakkı talep eden işçiler İstanbul'da şirketin genel merkezi önünde toplandı.

İşçiler sendikal hakların kabul edilmesini, 5500 net maaş istiyor. Genel Merkez önünde toplanan ve "Bu şirket bizim sayemizde büyüdü" diyen işçiler şirket yetkilileriyle görüşme talep etti.

İzmir'de de Alsancak'taki depo önünde toplanan işçiler, basın açıklaması yaparak "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. 

İşçiler Bornova Hükümet Konağı önüne konvoy olarak yola çıktı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikasına (TÜMTİS) üye olan ve sendikalaştıkları için iş kolları değiştirilmişti. 

İzmir

İzmir

İşçiler Eskişehir'de de eylemdeydi

Eskişehir

Antalya'da da işçiler kontak kapattı

Antalya'da çalışan Yemeksepeti Banabi kurye ve çalışanları da eylem yaptı. Motorda tehlike altında çalıştıklarını ve sık sık kaza geçirdiklerini söyleyen işçiler üstüne bir de tutanak tutulduğunu belirtti. "4 bin 200 küsür lira ile geçinemiyoruz. Başka işler yapıp ailemize vakit ayıramıyoruz. Biz bu şartlarda çalışmak istemiyoruz" diyen işçiler, taleplerini açıkladı. 

 soL'a konuşan işçiler, sonuna kadar mücadele edeceklerini duyurdu.

Antalya