'Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet' turu Deniz Poyraz'ın ailesinin yanındaydı

Faşist saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz ailesini ziyaret eden 'Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet' turu yarın da öldürülen bisikletli Zeynep Aslan'ın ailesini ziyaret edecek.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Çağdaş Şenyüz adlı yüksek alkollü bir sürücü tarafından öldürülen 19 yaşındaki bisikletçi Umut Gündüz’ün ailesi, Şanlıurfa’dan başladığı "Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet Turu’na” İzmir'de devam ediyor.

Tur kapsamında İzmir'e ulaşan tur ekibi burada faşist saldırı sonucu katledilen genç kadın Deniz Poyraz'ın ailesini ziyaret etti. İzmir milletvekili Murat Çepni ile de görüşen Gündüz Ailesi Selçuk'ta da Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu temsilcisileriyle bir araya geldi.

Adalet Turu kapsamında şimdiye kadar Urfa'dan Mersin'e, oradan da Antalya ve Muğla'ya dek yol kat edildi. Urfa adliyesi önünde 148 gündür Adalet Nöbeti'nde olan Şenyaşar Ailesiyle, hentbolcu Merve Akpınar'ın ailesiyle, Haziran Direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın aileleriyle ve 19 yaşında öldürülen bisikletçi Umut Yorgun'un ailesiyle görüşüldü. Gündüz ailesi, başlattıkları turun 18. gününde ise Antalya’da yaşayan 10 Ekim 2015 yılında Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Korkmaz Tetik’in ailesini ve bu yıl Temmuz ayında İzmir’de bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi Sevda Çelemoğlu’nun ailesini ziyaret etti.

Gündüz Ailesi, Muğla'da sarhoş sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden bisikletli Oğuzhan Kemçin'in ailesi ile de bir araya geldi.

22 Ağustos Pazar: İzmir [Zeynep Aslan Ailesiyle görüşme]
23 Ağustos Pazartesi: İzmir [Bisiklet Topluluğu]
24 Ağustos Salı: İzmir [Bisiklet Topluluğu]
25 Ağustos Çarşamba: Manisa Soma [Soma Maden İşçileriyle görüşme]
26 Ağustos Perşembe: Lüleburgaz [Sinan Atakan Yavuz Ailesiyle göruşme]
27 Ağustos Cuma: Lüleburgaz [Bisiklet Topluluğu]
28 Ağustos Cumartesi: İstanbul [Çorlu Tren Katliamı Aileleriyle görüşme]
29 Ağustos Pazar: İstanbul [Suruç Katliamı Aileleriyle görüşme]
30 Ağustos Pazartesi: Kocaeli [Bisiklet Topluluğu]