Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

SPK, Tera Portföy ve Pusula Portföy'ün sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurdu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Portföy ve Pusula Portföy'ün sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdururken ilgili fonların tasfiyesi için İş Bankası ve Ziraat Bankası'nı görevlendirdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.10.2026 , 23:47

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurma ve bu şirketlerin kurucusu olduğu fonların tasfiye işlemlerini yürütmek üzere bankaları görevlendirme kararı aldı.

SPK'nin Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ hakkında aldığı kararlar kurulun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, SPK, Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına ve Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin kurucusu olduğu işleme kapatılan ama tasfiyede olmayan yatırım fonları ile gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarının tasfiye sürecine dahil edilmesine karar verdi.

Kurul, Tera Portföy Yönetimi AŞ'nin kurucusu olduğu yatırım fonları ile gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarının tasfiyesi için Türkiye İş Bankası'nın, Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin kurucusu olduğu yatırım fonları ile gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarının tasfiyesi için Ziraat Bankası'nın görevlendirilmesini kararlaştırdı.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.