Sayfa yolu
Özgür Özel'in eski danışmanı tutuklandığı soruşturmanın arkasında ne var?
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 12.06.2026 , 09:55 Güncelleme Tarihi: 12.06.2026 , 10:36
Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Şehzadeler Belediyesi iştiraki Şehzadeler Emlak Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer ile Anıl D., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
DHA'da yer alan habere göre soruşturmada görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade beyanları, MASAK raporları ve HTS kayıtları doğrultusunda Şehzadeler Belediyesi iştiraki Şehzadeler Emlak Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan'ın şoförü Anıl D.gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bazı dijital materyaller ve dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. Adliyeye sevk edilen Cem Yüzer ve Anıl D., ‘çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak ve rüşvete aracılık etmek’ suçlarından tutuklandı.
Tutuklanan Cem Yüzer'in, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemde danışmanlık görevini yürütmüş olması, bu yargısal adımı siyasi bir tartışmanın merkezine taşıdı. Bu tutuklamanın münferit bir olaydan ziyade, partiye yönelik verilen "mutlak butlan" kararının ardından hız kazanan geniş çaplı bir operasyonun parçası olduğuna işaret ediyor.
Cem Yüzer'in tutuklanması, Özgür Özel'in yakın çevresine yönelik ilk adli işlem değil. Operasyonun önceki aşamalarında, Özel'in yakın arkadaşlarından Demirhan Gözaçan da Özkan Yalım'ın çanta içinde para teslim aldığı yönündeki iddialarının ardından tutuklanmıştı.
Öte yandan, Muhittin Böcek'in ifadelerinde adı geçen ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Özel'e yakın isimlerden Ferdi Zeyrek'in de "950 bin Euro'yu elden teslim aldığı" iddialarıyla usulsüzlük dosyalarına dahil edilmek istendiği anlaşılıyor.
Önümüzdeki günlerde, Özel'in doğrudan hedef alınıp alınmayacağı belirsizliğini korurken, partinin üst düzey kadrolarına yönelik dokunulmazlık dosyalarının Meclis gündemine taşınmasına kesin gözüyle bakılıyor.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.