Sayfa yolu
NATO şefine ‘Deniz Göktaş’ sorusundan heyecanlananlara kötü haber
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 06.07.2026 , 20:32 Güncelleme Tarihi: 06.07.2026 , 23:31
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Ankara’da yarın başlayacak zirve öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rutte’ye Hollandalı bir gazeteci komedyen Deniz Göktaş’ın tutuklanmasına ilişkin bir soru sordu.
“Ev sahiplerine teşekkür ettiniz. Son birkaç hafta içinde burada muhaliflere ve özellikle bir komedyene yönelik atılan adımlar var” diyen gazeteci NATO şefine şunu sordu:
Ankara sizce liberal demokrasilerin toplanması için en iyi yer mi? Bu konular Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşülecek mi?”
Rutte ise her iki soruyu da doğrudan yanıtlamadan demokrasiyle ilgili bilindik sözler sarf etti.
"Demokrasi seçimden çok daha fazlasıdır” diyen Rutte şunları söyledi:
Aynı zamanda özgür medya demektir, bağımsız medya demektir. İstediğiniz tüm soruları sorabilmeniz, istediğiniz yazıları yazabilmeniz, istediğiniz araştırmaları yapabilmeniz demektir. Demokrasi aynı zamanda tabii ki insanların istedikleri gibi gösteri yapabilmeleridir. Bu sadece özgür seçimler anlamına gelmez. Medyaya geldiğiniz zaman tabii ki NATO içinde medyanın NATO toplantılarına erişebilmesi de çok önemlidir.”
SALDIRI ALTINDAYIZ. soL'un X hesabı, "kamu düzeni" bahanesiyle yasaklandı. İletişim Başkanlığı, soL Haber hakkında "soruşturma başlatıldığını" duyurdu. Gerçeğin sesini kısamayacaklar. Susmayacağız. Ama bu saldırıyı püskürtmek için desteğinize ihtiyacımız var. Hep birlikte.
Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımda Rutte’nin kendisine sorulan sorunun keyfini çıkardığını belirtti.
NATO’nun “her yerde kötü” olduğunu vurgulayan Okuyan yıllardır AB veya ABD AKP’ye ayar versin diye bekleyenlerin yine heyecanlandıklarına dikkat çekti.
Okuyan “Böyle bir şey olmayacak. NATO kodamanları zirve öncesi Türkiye’de kuş uçmayacağının garantisini ceplerine koyarak geldiler” diye belirtti.
Türkiye’ye gelip “liberal demokrasi” diyerek NATO güzellemesi yapılmasından sıkıldığını ifade eden Okuyan, “Bu ülkedeki düzeni ve siyasi iktidarı emperyalizmi meşrulaştırarak eleştirmenin doğal sonucu AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir” diye yazdı.
İLGİLİ HABER
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.