Muğla ve Antalya'da çok sayıda bölgede yangın devam ediyor

Antalya ve Muğla'da çok sayıda ilçede yangınlar sürüyor. Bazı mahalleler boşaltılırken, yerleşim yerleri tehlike altında. Alevler Kemerköy Termik Santrali'ne ulaştı.

Haber Merkezi

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde yangına müdahaleye bölgede yaşayan köylüler destek veriyor. Boşaltılan Senir Mahallesi'nde yangınlar devam ediyor. Alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Manavgat ilçesine bağlı Kızıldağ Mahallesi'nde de tahliyelerin başladığını duyurdu. İbradı ilçesinde yaklaşık 1500 yılkı atının serbestçe dolaştığı Eynif Ovası'nda da yangın çıktı.

Muğla'da ise birkaç noktada yangınlar sürüyor. Alevler Orhaniye Mahallesi'ni tehdit ediyor. Bölgede antik kent de bulunuyor. Bölgenin yaklaşık bir kilometre ilerisindeki Selimiye yolu Delikkoy mevkiinde de yangın çıktı. Turgut Köyü'nde, Menteşe'de ve Turunç, Kumlubük bölgesinde de yangınlar sürüyor.

Milas'ta Kemerköy Termik Santrali'nin de bulunduğu Türkevleri Mahallesi'nde ise köyü boşaltıldı. Santralin personeli de tahliye edilmişti. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "O an" yazdığı paylaşımıyla alevlerin Kemerköy Termik Santrali'ne yaklaştığını duyurdu.

GÜNCELLEME: 02.24

Saray'dan 'Termik Santral' açıklaması: Tüm önlemler alınmıştır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yangın mahalinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır" dedi.

GÜNCELLEME: 01.50

İl merkezinde söndürme uçuşları yapılamıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Halk TV'de verdiği demeçte şunları kaydetti:

"Menteşe bildiğiniz gibi il merkezi. Kavaklıdere'deki yangına yeteri kadar müdahale edilmediği için yangın Menteşe'ye doğru ilerliyor. Şu anda kentte büyük bir kaos var. Ama bakanlık burada yapacağı gece uçuşları olmadığı için söndürme uçuşları yapamıyor"

...

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın beyanatını okudum, Belediyeler olarak bizleri suçluyor. Antalya BB'si, Muğla BB'si, Denizli Belediyesi olarak. Allah aşkına, yangın nereden çıktı? Ormandan çıkıyor ve yerleşim yerlerine ilerliyor. Yerleşim yerlerinde yangın olsaydı ve bizde söndürmekte geç kalsaydık, ormanlara yansısaydı Cumhurbaşkanımız haklıydı. Ama bunu nasıl, kim bilgi veriyor da bu kadar yangını söndürmemiz gerekiyor diye düşünmemiz gerekirken belediyenin gerçekten... Kendisine verilen bilginin yanlış olduğunu, ve bilginin tazelenmesi gerektiğini düşünüyorum."

İlk 3 gün koordinasyon kurulu kurulmadığını belirten Belediye Başkanı, hâlâ hiçbir kurula çağrılmadığını belirterek 3 bakanla toplantı yaptığını söyledi. Belediye Başkanı, "doğru dürüst karar alınamadığını" söyleyerek, nasıl yönetileceği konusunda hâlâ büyük zafiyetler olduğunu belirtti.

Kozağaç boşaltılmak zorunda kalacak

Kozağaç'ın boşaltılması zorunda kalacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, "Önce Marmaris'te sonra da Turunç'ta tahliye yaptık. O bölgeden 8 bin vatandaşımızı boşattık" dedi.

GÜNCELLEME: 22.05

Alevler Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Yurttaşlar bölgeyi terk ediyor.

GÜNCELLEME: 21.05

Alevler Termik Santrale yaklaştı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale ulaştığını açıkladı. Tokat sosyal medyadan, "Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor..." diye yazdı.

GÜNCELLEME: 20.40

Pınar Mahallesi'nde yangına müdahale edilemiyor: Bölge tahliye edildi

Muğla'da Köyceğiz ilçesinin Pınar Mahallesi tahliye edildi.

Konuya ilişkin bölgedeki muhabirimiz yangına müdahale edilemediğini, bölgede yaşayanlar için güvenlik alınmasının ardından tahliyelerin başladığını belirtti.

GÜNCELLEME: 19.20

Muğla Menteşe'deki Kavaklıdere yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Kemerköy Termik Santrali