Kılıçdaroğlu, Hizbullah tarafından öldürülen Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Kılıçdaroğlu, Hizbullah tarafından öldürülen Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Ocak 2001 yılında Hizbullah tarafından öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı mezarı başında ziyaret etti.

Sosyal medya hesabından paylaştığı görsele "Ailesine de gideceğim" diye yazan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Rahmetli Gaffar Okkan’ın mezarına gittim, dua ettim. İzin vermeyeceğiz diye söz verdim. Ailesine de gideceğim. Devlet, bu onurlu polisi, bu güzel kalpli evladıyla da helalleşmek zorunda. Hele şimdi..."

Ne olmuştu?

24 Ocak 2001'de, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a Şehitlik semtinde silahlı saldırı düzenlenmişti. Makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına giden araç pusuya düşürülmüş, saldırıda Gaffar Okkan ve polis memurları Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Sabri Kün ve Atilla Durmuş hayatını kaybetmişti.

Gaffar Okkan'ın 2000 yılında Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da villasına yapılan operasyonda adı geçen isimlerden olduğu ve bu yüzden örgüt tarafından hedef alındığı, hala çözülemeyen suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Saldırının faillerinden Suat Çetin "yeniden yargılama" sonucu 28 Ocak 2019'da tahliye edilmiş, böylece cezaevinde Okkan suikastına ilişkin tutuklu kalmamıştı.

Öte yandan Hizbullah'a yakınığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.