Sayfa yolu
Kılıçdaroğlu: Bir ay da olsa erken seçime itiraz etmeyiz, Erdoğan’ın aday olacağını düşünmüyorum
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 25.10.2026 , 10:17
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saray danışmanları tarafından formüle edilen "bir ay kala erken seçim" gündemine itiraz etmeyeceklerini söyledi.
Habertürk’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın aday olması için tek formül olan düzenlemeye ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kulladı:
“Teklif gelirse varız. Erken seçim olursa itiraz etmeyiz. İki ay da olsa bir ay da olsa Türkiye bir an önce demokrasi oyunundan vazgeçmeli, gerçek demokrasiyi savunan yapısına kavuşmalı. Erdoğan’ın aday olacağını nereden biliyorsunuz? Belki aday olmayacak. O günün koşullarına bakmalıyız. Ben Erdoğan’ın yeniden aday olacağını düşünmüyorum."
Desteklemek, güç vermek için tüm okurlarımızı soL Haber'e abone olmaya davet ediyoruz.
Kılıçdaroğlu, “Erdoğan buyursun, yarın derhal erken seçim yapalım, getirsin. 2028 olsa ne olur, şimdi olsa ne olur?” ifadelerini kullandı.
soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.