Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Karayipler'de saldırı sürüyor: ABD 'uyuşturucu' iddiasıyla dört kişiyi daha öldürdü

"Uyuşturucu kartelleriyle mücadele" bahanesiyle Karayipler'e askeri çıkarma yapan ABD, bölgedeki tekneleri hukuksuz şekilde hedef almayı sürdürüyor. ABD ordusu uyuşturucu taşıdığını iddia ettiği bir tekneye daha saldırı düzenledi, dört kişi hayatını kaybetti.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 20.09.2026 , 13:56

"Uyuşturucu kartelleriyle mücadele" bahanesiyle Karayipler'e askeri çıkarma yapan ABD, uzun süre boyunca tehditler savurduğu Venezuela'ya 3 Ocak'ta barbarca bir saldırı düzenledi.

Saldırı kapsamında Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro kaçırıldı, ancak ABD'nin Karayip Denizi ve Pasifik Okyanusu'ndaki kuşatması hala sürüyor. Bölgedeki teknelere yönelik saldırılar da devam ediyor.

ABD ordusu şimdi de Karayipler'de uyuşturucu taşıdığını iddia ettiği tekneye saldırı düzenlendi.

SOUTHCOM tarafından paylaşılan saldırı anına dair video.

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), operasyona ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD ordusunun Karayipler'deki bilinen uyuşturucu kaçakçılığı rotaları üzerinde faaliyet gösterdiği iddia edilen bir yüksek hızlı tekneyi vurduğu aktarıldı.

Doğrulanmış istihbarat bilgilerinin, söz konusu teknenin uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını ortaya koyduğu öne sürülen açıklamada, saldırı sonucunda teknedeki dört kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Aylardır onlarca tekneye saldırı düzenlediler

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl imzaladığı kararnameyle "Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele" bahanesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını verdi.

Bunun üzerine Karayip Denizi’ne 2025 yılının ağustos ayından itibaren çok sayıda savaş gemisi ve denizaltı gönderilerek Venezuela kıyılarına askeri yığınak yapıldı.

Venezuela yönetimine yönelik tehditleri kapsamında bölgeyi kuşatan ABD, oradaki varlığını "meşrulaştırmak" için "uyuşturucu kaçakçılığı" iddiasını öne sürdü.

Bu iddia doğrultusunda Karayip Denizi ve Pasifik Okyanusu'ndaki teknelere saldırılar başlatıldı. Teknelerin doğrudan hedef alınması ise uluslararası kamuoyunda yargısız infaz tartışmalarına neden oluyor.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.